CULTURA

Festivalul International de Teatru de la Sibiu cauta voluntari

Festivalul International de Teatru de la Sibiu cauta voluntari

Festivalul International de Teatru de la Sibiu anunta deschiderea sesiunii de inscrieri pentru programul de voluntariat dedicat celei de-a XXI-a editii a festivalului, care se va desfasura in perioada 6 – 15 iunie 2014.voluntari-sibiu-2007 (1)

Prima etapa a inscrierilor pentru programul de voluntariat din acest an va avea loc pana la data de 23 martie. Cei interesati sa participe la interviuri sunt rugati sa isi trimita CV-urile in format EUROPASS la adresa [email protected].

Cel mai important festival de artele spectacolului din Romania reuneste sa stranga anual o comunitate formata din peste 500 de voluntari din tara si din strainatate. „Voluntarii au un rol cheie in sectorul cultural, oferind vitalitate si idei inovatoare. La Sibiu, datorita Festivalului International de Teatru si a altor cateva evenimente de marca, a fost creata cea mai mare si importanta platforma de promovare a educatiei non-formale prin intermediul artelor spectacolului. Acest proiect a fost inaugurat in cadrul Programului Sibiu 2007 – Capitala Culturala Europeana”, se arata intr-un comunicat al Teatrului „Radu Stanca” Sibiu.

Serviciul de voluntariat al Festivalului International de Teatru de Sibiu este conceput pentru a oferi training si o multitudine de avantaje specifice actiunilor de voluntariat, printre care oportunitati de training, castig de experienta in vederea obtinerii unui serviciu mai bun, invatarea de lucruri noi si formarea deprinderilor utile, familiarizarea cu diferite sisteme operationale si structuri organizatorice, membru intr-o organizatie prestigioasa, dar mai ales posesia unui certificat nominal de voluntariat ce poate influenta punctajul la concursurile organizate pentru ocuparea de posturi, daca doi sau mai multi candidati obtin punctaje egale (cf. Art. 17 din Legea pentru modificarea si completarea Legii Voluntariatului Nr. 195/2001).

Programul de Voluntariat al Festivalului International de Teatru de Sibiu a existat inca din 1994, fiind unul dintre semnele distinctive ale unui eveniment spectacular, pornit dintr-o initiativa personala, care a fost si este posibila datorita sprijinului voluntar al celor cu idealuri comune, care daruiesc comunitatii si Romaniei timpul si energia lor pentru a creiona spatiul comunitar in care sa putem sa ne simtim solidari si in care visele pot fi implinite. In 2012, Programul de Voluntariat a lansat platforma Europe-Asia Education Arch, reprezentand un proiect de cooperare cu tarile din Asia (Coreea, Japonia, China, in 2012) in domeniul educatiei non formale si formale prin intermediul voluntariatului si stagiilor de practica in artele spectacolului pentru tinerii profesionisti, studenti si absolventi, cu accent pe dezvoltarea abilitatilor organizatorice privind evenimentele culturale.

„Acest program, prin educatie non-formala, ofera tuturor sansa de a-si perfectiona abilitatile personale si profesionale, cu un accent deosebit pe colaborarea si ajutarea reciproca intre membrii comunitatii sibiene si participantii din alte zone ale tarii sau lumii. Aceasta scoala reprezinta singurul spatiu in care procesul de pregatire dureaza intre 3 si 4 luni, voluntarii fiind chemati la interviuri din timp, atent selectionati si pregatiti deoarece pe toata durata festivalului, increderea si responsabilitatea acordata acestora este pe aceeasi treapta cu cea a unui angajat al FITS.”, a declarat Lavinia Alexe, coordonatorul proiectului.

Programul de Voluntariat al Festivalului este derulat in parteneriat cu Asociatia Proiect 1200, care gestioneaza procesul de selectie si training al voluntarilor. Mai multe detalii despre acest proiect pot fi obtinute de pe site-ul proiect1200.ro.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275