CULTURA

Festivalul International „Enescu si muzica lumii”, in perioada 5-27 august, la Busteni, Brasov, Sibiu si Bucuresti!

Festivalul International „Enescu si muzica lumii”, in perioada 5-27 august, la Busteni, Brasov, Sibiu si Bucuresti!

Festivalul International Enescu si muzica lumii, in perioada 5-27 august, la Busteni, Brasov, Sibiu si Bucuresti!2

Festivalul International „Enescu si muzica lumii” se va desfasura in perioada 5 – 27 august, la Busteni, Brasov, Sibiu si Bucuresti, informeaza un comunicat al organizatorilor.

Organizat de Primaria Sinaia, Centrul National de Arta „Tinerimea Romana”, Fundatia „Prietenii muzicii—Serafim Antropov” si finantat de AFCN, festivalul va aduce in fata publicului cele mai puternice orchestre de tineret din Romania, Franta, Moldova si Spania, alaturi de care vor evolua solisti de renume international.

Momentele de maxima atractie raman concertele simfonice, orchestrele nationale de tineret din Romania, Franta, Moldova si Spania putand fi ascultate atat la Bucuresti, cat si la Cazinoul din Sinaia. Romania este singura tara reprezentata de trei orchestre: Orchestra Romana de Tineret — pregatita si dirijata de Cristian Mandeal, Orchestra Romanian Sinfonietta — pregatita si dirijata de Horia Andreescu, solista Elisabeth Leonskaja, si Orchestra Junior — condusa de Gabriel Bebeselea, solista Maria Marica.

Seria de concerte „Capodopere ale muzicii de camera” va continua sa impresioneze publicul si la actuala editie, pe scena urmand a se reuni o pleiada de instrumentisti romani care desfasoara cariere in strainatate, alaturi de importante personalitati artistice din Romania.

„Generatia Mileniului III”, linia de concerte care aduce de cativa ani in prim plan cele mai spectaculoase tinere talente muzicale din Romania, va avea la aceasta editie o tot mai importanta componenta internationala.

Festivalul International „Enescu si muzica lumii” constituie deja un reper stabil al vietii culturale, a carui zona de interes a depasit deja aria regionala a celor mai importante statiuni montane din Romania, arata sursa citata.

Sursa: agerpres.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279