CULTURA

Festivalul Tanar de la Sibiu. Peste 20 de evenimente dedicate copiilor si adolescentilor

Festivalul Tanar de la Sibiu. Peste 20 de evenimente dedicate copiilor si adolescentilor

Peste 20 de spectacole, ateliere, concerte, expozitii sau lansari de carte vor avea loc in cadrul celei de a doua editii a Fastivalului Tanar de la Sibiu (10—16 octombrie), organizat de Teatrul Gong si care va incepe astazi.

festivalul-tanar-de-la-sibiu-2016

Timp de o saptamana, pe scena vor urca 150 de artisti, atat din Romania cat si din Germania, Polonia, Armenia, Rusia si Ungaria. Festivalul aduce in fata publicului tanar si trei dintre cele mai apreciate spectacole de animatie ale momentului: spectacolul maghiar „Marionetele din Budapesta”, „Sentimente marunte” prezentat de Teatrul pentru copii din Novgorod si spectacolul german „Posibila, imposibila casa”, in regia lui Tim Etchells si Robin Arthur.

Castigator al premiului pentru cel mai bun actor de la Festivalul de Teatru din Stara Zagora (Bulgaria, 2015) si al trofeului Shanghai Golden Magnolia (China, 2014), Bence Sarkadi vine pentru prima data in Romania cu un spectacol ce a facut ocolul pamantului, pe strazile si scenele a sase continente. ‘Marionetele din Budapesta’ este un spectacol interactiv, non-verbal, ce se constituie dintr-o serie de povesti scurte, acompaniate de muzica. Ritmat si haios, spectacolul papusarului maghiar creeaza o lume fascinanta prin tehnica manuirii papusilor cu fir si prin improvizatiile spumoase ce fac deliciul publicului. Spectacolul prezentat la Sibiu are o durata de aproximativ 40 de minute si este recomandat copiilor cu varsta peste 3 ani. ‘Marionetele din Budapesta’ va fi prezentat marti, 11 octombrie, de la orele 10:00, 12:00 si 18:00 in sala de la etaj a Teatrului ‘Gong’ din Sibiu.

Editia din acest an a Festivalului Tanar de la Sibiu face o cronica provocatoare asupra lumii din jurul nostru si isi propune un program captivant dedicat atat copiilor, cat si adolescentilor, reunind, totodata, intreaga familie pentru o experienta datatoare de energie. De la spectacole de animatie pentru copii cu varsta de doar un an, la magia papusilor si marionetelor pentru scolari, dar si spectacole eclectice pentru adolescenti, festivalul conecteaza spectatorii la noutatile din zona artelor performative. Agenda de evenimente aduce, totodata, in discutie problemele cu care se confrunta noile generatii de elevi, parinti si educatori prin expozitii de arta conceptuala, ateliere, conferinte si lansari de carte. Programul editiei din acest an reuneste la Sibiu 150 de artisti din Armenia, Germania, Polonia, Romania, Rusia si Ungaria.

Festivalul Tanar de la Sibiu este finantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu si sustinut de UNITER prin fondul de timbru teatral.

Biletele pentru Festival pot fi achizitionate atat de la sediul teatrului (miercuri — vineri de la 11:00 la 18:00, sambata de la 10:00 la 18:00 si duminica de la 10:00 la 14:00), cat si online prin eventim.ro, in Librariile Humanitas si in magazinele Germanos, Domo, Orange si Vodafone din toata tara. Pretul unui bilet variaza intre 7 si 14 lei, in functie de spectacol si locul in sala. Pentru biletele achizitionate in reteaua Eventim se percepe un comision de 10%.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309