SOCIAL

Festivitate de premiere pentru elevii de gimnaziu din Sibiu!

Festivitate de premiere pentru elevii de gimnaziu din Sibiu!

Festivitate de premiere pentru elevii de gimnaziu din Sibiu!

Primaria Sibiu a organizat in data de 16 decembrie, in sala de spectacol a Teatrului Gong, o festivitate de premiere pentru elevii de gimnaziu din Sibiu care au obtinut rezultate bune la olimpiadele judetene si nationale.

Miercuri, 17 decembrie vor fi premiati in cadru festiv si elevii de liceu care au primit distinctii la astfel de concursuri. Pe listele de premianti s-au regasit 168 de elevi de gimnaziu si 283 de elevi de liceu care vor primi premii in bani, in functie de locul obtinut.

“Am dorit sa acordam aceste premii ca un semnal foarte serios ca ii sustinem si ii apreciem pe acesti tineri care ne reprezinta la concursuri nationale si judetene. Dorim sa ii incurajam sa participe in continuare la olimpiade pentru a-si imbunatati performantele scolare. Ma bucur ca avem peste 400 de premianti, semn ca scoala sibiana produce in continuare rezultate bune. Ii felicit atat pe elevi, cat si pe profesorii lor” a subliniat primarul interimar Astrid Fodor.

Celor care au luat premiul I la olimpiadele judetene le-a fost oferit un premiu in valoare de 300 de lei, iar celor de pe locurile II si III le-a fost inmanat un premiu de 200 de lei si respectiv 100 de lei. Elevii premiati la olimpiadele nationale au primit 1000 de lei daca s-au clasat pe primul loc, 800 de lei fiind premiul pentru locul II si 600 de lei pentru locul III. Si cei care au primit mentiuni la olimpiadele nationale au fost premiati, premiul avand o valoare de 300 de lei.

Elevii sibieni de gimnaziu au obtinut doua premii I la olimpiadele nationale de limba germana, un premiu III la fizica si mentiuni la chimie, geografie, religie si educatie tehnologica. Elevii de liceu au obtinut premiul I la olimpiadele nationale de limba germana si unul la industrie alimentara, premiul II la germana, sah, pictura si grafica, premiul III la germana si electrotehnica si mentiuni la engleza, chimie, germana, logica, geografie, matematica, stiintele pamantului, canto, flaut, informatica, fabricarea produselor de lemn si animatie.

Ca numar de premii elevii sibieni au obtinut 145 de locuri I, 139 de locuri II si 133 de locuri III la olimpiadele judetene. La olipiadele nationale, Sibiul a obtinut 4 locuri I, 5 locuri II si 5 locuri III, precum si 20 de mentiuni.

Suma totala alocata din bugetul local al Sibiului pentru aceasta premiere este de 101.600 lei. Acesta este al doilea an in care Primaria Sibiu acorda aceste premii.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309