CULTURA

FILME din 40 de tari, intre 6 si 12 octombrie, la Astra Film Festival Sibiu!

FILME din 40 de tari, intre 6 si 12 octombrie, la Astra Film Festival Sibiu!

FILME din 40 de tari, intre 6 si 12 octombrie, la Astra Film Festival Sibiu!1 FILME din 40 de tari, intre 6 si 12 octombrie, la Astra Film Festival Sibiu!2

Cea de-a XXI-a editie a Festivalului International de Cinema de la Sibiu – Astra Film Festival (AFF) se va desfasura intre 6 si 12 octombrie, programul oficial al evenimentului prezentand 120 de filme din 40 de tari.

Astfel, 1.400 de filme din 90 de tari au fost inscrise in 2014 la Astra Film Festival, din care 120 de pelicule din 40 tari au fost selectionate in programul oficial.

Astra Film Festival 2014 are patru sectiuni competitionale. Sectiunea International aduna unele dintre cele mai recente filme din intreaga lume, cu semnaturile unor regizori precum Frederick Wiseman, Michel Gondry si Corneliu Porumboiu.

Peliculele din sectiunea Europa Centrala si de Est abordeaza subiecte care definesc identitatea regiunii si redau realitati necunoscute uneori chiar si intre tarile vecine.

In sectiunea Student intra in competitie productii ale tinerilor autori din marile centre universitare din Geneva, Manchester, Londra, Munchen, Budapesta, Bucuresti si San Antonio de Los Banos (Cuba).
Cele mai recente productii romanesti, realizate in ultimul an, sunt proiectate in sectiunea Romania.

Alaturi de sectiunile competitionale, o serie de programe speciale intregesc programul editiei din 2014 a Astra Film Festival.

Astra Film Festival (AFF) este promotorul filmului documentar si a adus pe marile ecrane cele mai noi productii romanesti si internationale, inca din 1993. AFF este festivalul care a popularizat filmul de non-fictiune in Romania si a adus in dezbatere publica realitati umane de actualitate.

Bazandu-se pe succesul rasunator si impactul cultural si social al documentarelor realizate in ultimii ani, numarul curent al publicatiei Sight and Sound, editata de British Film Institute, a realizat un top al celor mai bune documentare din toate timpurile, prin votul a 340 de regizori, programatori, critici si teoreticieni avizati in domeniu.

Faptul ca filme din editiile anterioare, precum „The Act of Killing”, „Leviathan”, „West of the Tracks”, „Belovy” si „Titicut Follies” se regasesc in topul primelor 30 de documentare in sondajul celor de la British Film Institute demonstreaza inca o data ca Astra Film Festival a contribuit la consacrarea cinema-ului documentar in Romania si in lume.

Astra Film Festival 2014 este organizat de Astra Film – CNM Astra si Fundatia Astra Film. Festivalul este organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu, Centrului National al Cinematografiei (CNC), Ministerului Culturii si Uniunii Europene, prin programul Creative Europe – Media.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279