MEDIA

Filmul De ce eu?, proiectie de gala la Sibiu

Filmul De ce eu?, proiectie de gala la Sibiu

Andreea Vasile and Emilian Oprea in De ce eu (directed by Tudor Giurgiu)_2

Unul dintre cele mai asteptate filme ale anului, De ce eu?, in regia lui Tudor Giurgiu, va avea o proiectie de gala la Sibiu sambata, 28 februarie, de la ora 20.00, la Cinema Arta. Sibienii vor avea ocazia sa vada in avanpremiera filmul inspirat de controversatul caz al procurorului Cristian Panait si sa le puna intrebari regizorului Tudor Giurgiu si actorilor Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile, Alin Florea. Biletele pot fi achizitionate in avans, de la casieria Cinema Arta.

De ce eu? a avut premiera mondiala la Festivalul de la Berlin si ruleaza in cinematografele din Romania din 27 februarie. In Sibiu, va putea fi vizionat in prima saptamana, incepand din 27 februarie, la Cinema Arta.

Thriller-ul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis in 2002, la doar 29 de ani, in contextul anchetei asupra unui procuror din Oradea, Alexandru Lele, si a presiunilor exercitate asupra sa. Devenit un simbol al luptei din interior impotriva unui sistem corupt, Panait a fost subiectul a numeroase articole de presa si dezbateri.

„Filmul despre Panait e, oarecum, filmul despre esecul unei generatii din care fac parte. Care a crezut ca schimbarile politice ale anului 1989, ca despartirea de comunism va insemna o rupere definitiva cu sistemul vechi mafiot si corupt. In 2002 (anul mortii lui Panait), dar si in prezent, realitatea romaneasca e una dura: vechii ofiteri si activisti din Securitate monopolizeaza nu doar afaceri importante, ci si pozitii importante in politica”, declara regizorul Tudor Giurgiu, care semneaza scenariul impreuna cu Loredana Novak.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309