ACTUALITATE

Final de proces in cazul scufundarii vasului Costa Concordia. Vezi ce pedeapsa a primit comandantul

Final de proces in cazul scufundarii vasului Costa Concordia. Vezi ce pedeapsa a primit comandantul

costa concordia scufundata

Francesco Schettino, comandantul vasului de croaziera Costa Concordia, scufundat partial in Marea Tireniana in ianuarie 2012, a fost condamnat la 16 ani de inchisoare pentru omor din culpa, relateaza site-ul de stiri TGcom.it.

Judecatorii Tribunalului din Grosetto (regiunea Toscana) au stabilit ca Francesco Schettino, in varsta de 54 de ani, este vinovat de omor din culpa in cazul naufragiului produs in cursul noptii de 12 spre 13 ianuarie 2012, in largul Insulei Giglio (Italia).

Judecatorii au decis condamnarea la 16 ani si o luna de inchisoare a capitanului vasului de croaziera. In plus, Francesco Schettino trebuie sa plateasca daune de cate 30.000 de euro partilor civile constituite.

Procurorii cerusera 26 de ani de inchisoare pentru Francesco Schettino, pe care l-au catalogat drept un „idiot imprudent” pentru ca a apropiat prea mult nava de Insula Giglio si a parasit printre primii vasul dupa naufragiu.

CAPTAIN-FRANCESCO-SCHETTINO-COSTA-CONCORDIA-

Vasul de croaziera Costa Concordia a lovit stanci si s-a scufundat partial, in ianuarie 2012, la zeci de metri de Insula Giglio, situata in Marea Tireniana. La bordul navei erau aproximativ 4.000 de pasageri si membri ai echipajului. Accidentul s-a soldat cu 32 de morti.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309