Organizatorii Festivalului International de Teatru de la Sibiu anunta un numar de 21 de reprezentatii sold-out si 10 000 de bilete vandute pana astazi, dupa punerea in vanzare a biletelor pentru toate spectacolele din programul acestei editii a festivalului. La cererea publicului, s-a suplimentat numarul de reprezentatii si numarul de bilete pentru anumite spectacole.
Programul celei de-a XXII-a editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu este cel mai complex de pana acum: 21000 de bilete au fost puse la dispozitia publicului pentru 119 spectacole indoor. La acestea se adauga peste 300 de evenimente outdoor (spectacole de strada), conferinte, expozitii, lansari de carte, proiectii de filme, spectacole lectura, dezbateri, la care accesul publicului este gratuit.
La cererea spectatorilor s-a mai programat cate o reprezentatie pentru urmatoarele spectacole: „Cruzimea frumusetii si a puterii (Laboratorul Phaedrei)”, RootlessRoot (Grecia) – vineri, 19 iunie, ora 17:00, TNRS, Sala Studio; „La tiganci” – UNTEATRU (Romania) – sambata, 20 iunie, ora 16:00, la Teatrul pentru Copii si Tineret Gong – Sala etaj si „De vanzare / For Sale”, Teatrul Odeon (Romania) – duminica, 21 iunie, ora 22:00, la Colegiul National „Octavian Goga” – Sala de sport.
De asemenea, a fost suplimentat numarul de bilete pentru fiecare dintre cele trei reprezentatii ale spectacolului „Faust” (Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu), programate in datele de 12, 14 si 20 iunie, ora 22:00, la Baza SC CONSTRUCTII SA, Str. Triajului 1 – 3 – Viaductul Vasile Aaron.
Recomandarile zilei:
Pana la inceperea Festivalului, organizatorii vor recomanda in fiecare zi trei spectacole sau trei companii, pentru a familiariza publicul cu punctele de interes ale programului din acest an.
Prima recomandare a zilei este spectacolul „Carmen”, o productie a Teatrului Stabile din Torino, care a deschis recent Expozitia Universala de la Milano. Regia este semnata de Mario Martone, unul dintre cei mai importanti regizori italieni contemporani, alaturi de Pippo Delbono si Antonio Latella. Pentru realizarea acestui spectacol unic, ce reuneste actori si muzicieni, Mario Martone a colaborat cu regizorul muzical Mario Tronco si cu Enzo Moscato, una din vocile cele mai entuziaste ale teatrului italian contemporan, care a scris scenariul, pornind de la nuvela lui Prosper Merimée. Alaturi de actorii Teatrului Stabile din Torino, ii vom putea admira pe muzicienii din Orchestra Piazza Vittorio – orchestra renumita in toata lumea, compusa din artisti exceptionali. Spectacolul „Carmen” va avea doua reprezentatii: vineri, 12 iunie, ora 22:00 si sambata, 13 iunie, ora 18:00, la Sala Thalia.
Cel mai important teatru din Franta, Théatre de la Ville, va fi prezent in premiera la Sibiu cu spectacolul „Sase personaje in cautarea unui autor”, in regia celebrului Emmanuel Demarcy-Mota. Este cea mai valoroasa creatie a regizorului si in acelasi timp o productie de referinta a Théatre de la Ville, asa cum este „Faust” pentru Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu. Emmanuel Demarcy-Mota a pus in scena pentru prima data piesa lui Pirandello cand avea 20 de ani, iar cativa ani mai tarziu, pentru a doua montare, a invitat si o parte din primii actori. Acum este la a treia montare, cu aceiasi actori: cei care aveau 25 de ani au acum 40, cei care aveau 58 au acum peste 70. Este modul in care regizorul percepe viata si teatrul, cu dorinta de a se reconecta cu energia din trecut, pentru a crea spectacolul din prezent. „Sase personaje in cautarea unui autor” va fi prezentat vineri, 12 iunie, ora 19:00 si sambata, 13 iunie, ora 17:00, la Casa de Cultura a Sindicatelor – Sala Mare.
„Les 7 doigts de la main” (Canada), a doua mare companie de circ din lume dupa Cirque du Soleil, vine la Sibiu cu spectacolul „Ingredientele circului”. Doua reprezentatii au fost programate vineri, 12 iunie, de la ora 17:00, respectiv ora 22:00, la BRD Scena 9. Un spectacol in care coregrafia acrobatica si muzica plina de ritm se vor amesteca cu ingredientele unei retete trecuta din generatie in generatie, de-a lungul timpului, ce naste amintiri si confesiuni. Atingerea aluatului cu mainile, mirosul prajiturilor in cuptor si gustul de oregano gatit acompaniaza miscarea si sunetele, conducandu-ne printr-un labirint de timpuri si tari diferite.