TIMP LIBER

FITS 2016. Bilete pentru inca 43 de spectacole

FITS 2016. Bilete pentru inca 43 de spectacole

Un nou set de bilete pentru un numar de 43 de reprezentatii indoor din cadrul editiei a 23-a a Festivalului International de Teatru de la Sibiu au fost puse in vanzare de catre Teatrul National „Radu Stanca”.

patul-matrimonial-1Simon Hallström

Printre acestea se afla si biletele pentru cele doua spectacole pe care Odin Teatret si faimosul regizor Eugenio Barba le prezinta in acest an la FITS: „Memorie devastatoare” / “Memoria” si „Sensul vietii” / “The Chronic Life”, si e de asteptat sa fie printre primele epuizate.

Un alt spectacol mult asteptat la aceasta editie este „Patul matrimonial” / “King Size”, al elvetienilor de la Théatre de Vidy, Lausanne, teatrul cu cel mai mare buget din Europa, aflat in premiera la Sibiu. De asemenea, a fost invitata la Festival si una dintre cele mai importante companii de circ din lume, care lucreaza cu artisti din Elvetia si America de Sud: Zimmermann & de Perrot. Aceasta va prezenta spectacolul „Salutul circului contemporan” / “Hallo”, in care eroul principal jongleaza cu… gravitatia! Tot la sectiunea Circ au fost puse in vanzare astazi bilete la spectacolul „Imaculata lume a circului” / “Bianco su Bianco”, prezentat de catre compania Finzi Pasca.

In acest set de bilete se afla si cele pentru spectacolul „Martiri” / “Martyr” al Nationalului din Lituania, pe un text contemporan, jucat in multe teatre europene, dar si „Avarul” / “The Miser” prezentat de La Comedie de Reims, si „Casatoria Mariei Braun” / “The Marriage of Maria Braun” de la celebrul teatru berlinez Schaubühne. Spectacolul este regizat de Thomas Ostermeier, unul dintre cei care, in acest an, vor fi rasplatiti cu o stea pe Aleea Celebritatilor pentru intreaga sa contributie la universul artelor spectacolului.

Dintre productiile romanesti pentru care publicul poate achizitiona bilete in acest al doilea set amintim: „Mecanica Inimii”, de Chris Simion & Teatrul L.S. Bulandra Bucuresti, „Idolul si Ion Anapoda”, semnat de Mariana Camarasan la Teatrul National Bucuresti, „Pisica Verde”, in regia lui Bobi Pricop, Teatrul Luceafarul, Iasi si NSFW [Not Safe For Work], regizat de Horia Suru la POINT & ProDrama.
Muzica. Dupa mai multe spectacole foarte apreciate la editiile anterioare ale Festivalului, ritmurile seducatoare de fado revin si in acest an: „Fado – Din inima Lisabonei” si „Fado, dragostea mea”. De asemenea, ne bucuram sa putem prezenta London African Gospel Choir cu un spectacol care face parte din turneul mondial al acestui renumit cor, care a acompaniat nume celebre ca Annie Lennox sau Emeli Sande. De asemenea, artistii de la ACM Gospel Choir ne vor incanta in luna iunie cu spectacolul „Din dragoste pentru voi” / “Known by Our Love”.
Dans. Editia din acest an continua seria fascinanta a marilor productii de dans. Spectacolele care au intrat de astazi in vanzare, din aceasta sectiune, sunt „Ceva nemaivazut” / “Already Not Yet” produs de Korea National Contemporary Dance Company si „Bucuria de a fi diferit” / “Planites”, prezentat de grecii de la Aerites Dance Company / Patricia Apergi.
„In total, pana in acest moment, s-au pus in vanzare 18.000 de bilete la Festival si, ca de obicei, ne asteptam ca cea mai mare parte a spectacolelor sa fie sold-out inainte de inceperea Festivalului”, spun organizatorii.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275