CULTURA

Fonduri suplimentate pentru Muzeul Astra. La ce vor fi folositi banii

Fonduri suplimentate pentru Muzeul Astra. La ce vor fi folositi banii

Un numar de 18 monumente apartinand minoritatilor etnice, incluse in circuitul de vizitare Calea minoritatilor etnice, vor beneficia de o suplimentare a fondurilor pentru lucrari de conservare preventiva, de restaurare sau lucrari de reconstructie.

C.N.M. ASTRA, premiat la Salonul National de Restaurare 2014!2

Muzeul ASTRA a primit o finantare suplimentara pentru proiectul Patrimoniu deschis, in valoare de 95.890 euro nerambursabili, in cadrul sesiunii de finantare a unor activitati suplimentare organizata din fondurile ramase nealocate in cadrul programului PA16/RO12 Conservarea si revitalizarea patrimoniului cultural si natural.

Proiectul se va finaliza in luna aprilie 2017 si va avea o valoare totala de 3.595.941 euro nerambursabili, fonduri care au fost folosite pentru a realiza un program cultural complex, ce include constructia Pavilionului Muzeal Multicultural, reconstructia, conservarea si restaurarea a 18 monumente reprezentative pentru diverse etnii din Muzeul in aer liber, dezvoltarea si promovarea circuitului expozitional „Calea minoritatilor etnice”, conservarea a 2.000 bunuri muzeale si consolidarea relatiilor romano-norvegiene prin cercetari comune privind istoria culturala a minoritatilor etnice.

Patrimoniu Deschis. Cresterea accesibilitatii publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA a fost ales ca proiect predefinit in cadrul programului PA16/RO12 „Conservarea si revitalizarea patrimoniului cultural si natural”, primind o finantare 100% nerambursabila in valoare de 3.595.941 euro prin Granturile SEE 2009-2014 (Islanda, Liechtenstein si Norvegia).

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309