SPORT

FRF recompenseaza fotbalistii care denunta meciurile trucate. Un fost jucator al Vointei Sibiu, primul beneficiar

FRF recompenseaza fotbalistii care denunta meciurile trucate. Un fost jucator al Vointei Sibiu, primul beneficiar

Fotbalistul Marius Postolache, care a evoluat la Vointa Sibiu in sezonul in care defuncta echipa a fost prezenta in Liga I, va fi primul jucator roman ce va beneficia de programul Federatiei Romane de Fotbal (FRF) de a stopa meciurile trucate.

vointa_sibiuFederatia Romana de Fotbal va recompensa jucatorii care vor ajuta Departamentul de Integritate in demersul acestuia de a stopa trucarea partidelor de fotbal din Romania, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, presedintele FRF, Razvan Burleanu.

Acesta nu a dezvaluit daca recompensa este financiara sau de alta natura, insa a mentionat ca primul jucator care va beneficia de aceasta va fi fostul fotbalist al echipei Vointa Sibiu, Marius Postolache. „UEFA recomanda ca frauda sportiva sa devina o fapta penala in legislatiile nationala, iar acest demers ni-l vom asuma si noi astfel incat in Codul Penal frauda sportiva sa fie sanctionata. Vrem sa gasim in perioada urmatoare o masura concreta de recompensare a jucatorilor sau jucatoarelor care ajuta in acest demers de a opri trucarea jocurilor de fotbal. Iar prima persoana care va beneficia de aceasta initiativa este Marius Postolache”, a spus Burleanu.

Intrebat daca partida Steaua – FC Vaslui, scor 0-1, i s-a parut suspecta tinand cont de cota foarte mare pe care o avea la victorie formatia moldoveana la agentiile de pariuri, Razvan Burleanu a raspuns: „Nu sunt in masura sa afirm daca un meci este suspectat sau nu. Acesta este rolul departamentului de integrigate care nu a functionat asa cum trebuie in aceasta perioada de timp, asa cum reiese si din raportul de activitate. Este nevoie ca acest departament sa coreleze toate informatiile si implicit sa demaram anchetele. In niciun caz insa nu voi putea face declaratii daca s-a demarat sau nu o ancheta privind un joc sau altul”.

In urma cu un an si jumatate, Marius Postolache a vorbit in ProSport despre meciurile aranjate ale fostei sale echipe, Vointa Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279