SOCIAL

Ghid de orientare profesionala pentru elevii, la Sibiu: Cand alegi o universitate, alegi un centru universitar, un oras, nu doar o facultate

Ghid de orientare profesionala pentru elevii, la Sibiu: Cand alegi o universitate, alegi un centru universitar, un oras, nu doar o facultate

elevi la ulb sibiu

Peste 200 de elevi din Toplita, Ludus, Tg. Mures si Intorsura Buzaului au vizitat Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, in cadrul unui proiect cu finantare europeana de consiliere si orientare profesionala, “Construieste-ţi cariera, pas cu pas! Consiliere si orientare profesionala pentru elevii din regiunile Centru si Sud-Est”.

“Unul dintre obiectivele strategice cuprinse in Strategia ULBS 2020 il reprezinta dezvoltarea unui parteneriat strategic cu mediul preuniversitar, avand drept scop principal implicarea ULBS in orientarea si consilierea elevilor in alegerea carierei potrivite. In acest context, participarea universitatii noastre in acest proiect generos Construieste-ţi cariera, pas cu pas! vine sa raspunda acestui deziderat. Avem sansa sa participam cu expertii ULBS la orientarea in cariera a 20.000 de elevi din regiunile Centru si Sud-Est”, a precizat prorectorul Livia Ilie, coordonatorul proiectului din partea ULBS.

Timp de doua zile, elevi din toate clasele de liceu au avut posibilitatea de a interactiona cu studenti si profesori ai ULBS, au primit informatii despre ofertele facultatilor din cadrul ULB Sibiu, dar si despre conditiile din caminele Universitatii si, nu in ultimul rand, despre oportunitatile pe care le ofera Sibiul. „Cand alegi o universitate, alegi un centru universitar, un oras, nu doar o facultate. Sa urmezi cursurile unei facultati nu inseamna doar sa participi la cursuri si sa dai examene. Trebuie sa alegi o universitate care sa iti ofere oportunitati de a te dezvolta profesional si personal: stagii de practica, internship-uri, activitati de voluntariat, activitati culturale. Iar Sibiul si Universitatea Lucian Blaga din Sibiu va ofera toate aceste oportunitati”, le-a spus elevilor prof.univ.dr. Livia Ilie.

Elevii au fost deosebit de incantati de parteneriatele pe care Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu le-a dezvoltat cu parteneri economici importanti din oras, fapt ce le ofera perspective de angajare dupa terminarea facultatii sau chiar din timpul studiilor. Un alt aspect important, impartasit de studentii voluntari care au discutat cu elevii, il constituie experienta ERASMUS. ULBS este printre universitatile din Romania care deruleaza cel mai mare numar de mobilitati pentru studenti in cadrul programelor ERASMUS si ERASMUS+. Aceste mobilitati permit unui student sa aiba o experienta internationala studiind, un semestru sau un an, pe fiecare ciclu de studii – licenta, masterat, doctorat – la una dintre universitatile partenere din Europa.

Proiectul “Construieste-ţi cariera, pas cu pas! Consiliere si orientare profesionala pentru elevii din regiunile Centru si Sud-Est”, POSDRU/160/2.1/S/132690, este un proiect implementat de Asociaţia DONIT din Brasov, in care Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este partenera alaturi de Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu-Mures, Universitatea „Ovidius” din Constanţa si Universitatea „Dunarea de Jos” din Galaţi.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279