CULTURA

Giuseppe Sabbatini dirijeaza „Anotimpurile” de Vivaldi, la Sibiu

Giuseppe Sabbatini dirijeaza „Anotimpurile” de Vivaldi, la Sibiu

Cel mai asteptat concert de publicul Filarmonicii din Sibiu, „Anotimpurile”  de Antonio Vivaldi, este programat joi, 18 februarie, ora 19, la Sala Thalia. Alaturi de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, pe scena va mai urca dirijorul Giuseppe Sabbatini si violonista Teodora Hristova din Bulgaria. In programul serii de joi vor mai fi si compozitiile „Fantanile Romei” si „Pinii din Roma” de Ottorino Respighi. Deloc surprinzator  biletele pentru acest concert au fost epuizate.

Programul concertului de joi seara este unul de provenienta italiana (aidoma dirijorului) si cuprinde binecunoscutele Concerte pentru vioara si orchestra „Anotimpurile” de Vivaldi, carora li se alatura doua capodopere orchestrale pline de rafinament, mai putin cunoscute publicului sibian: Poemele simfonice „Fantanile Romei” si „Pinii din Roma” de Otorino Respighi.

Giuseppe Sabbatini: „Vin in premiera la Sibiu in calitate de dirijor”

„După doi ani in care am prezidat la Sibiu concursul de canto Vox Artis vin in premiera in calitate de dirijor. Mi-am dorit foarte mult sa pot sa lucrez cu orchestra de aici fiindca sunt artisti foarte talentati. Sunt sigur ca sibienii sunt mandri de artistii lor si astept cu nerabdare intalnirea cu publicul meloman de aici”, a declarat maestrul Giuseppe Sabbatini.

Giuseppe Sabbatini isi releva calitatile dirijorale dupa o impresionanta cariera de artist liric (tenor), cu evolutii pe marile scene de opera, de la Scala di Milano, la Metropolitan Opera. A dirijat la pupitrul unor orchestre de notorietate mondiala, fiind preocupat, de asemenea, de formarea tinerilor solisti, in calitate de pedagog şi membru/presedinte in jurii de specialitate.

Violonista Teodora Hristova s-a remarcat de la cea mai frageda varsta prin virtuozitatea innascuta: la 8 ani castiga un important premiu national, ulterior fiind laureata a unor concursuri internationale de referinta. A studiat in Bulgaria, dar si in SUA, fiind indrumata de mari pedagogi ai viorii (printre care profesorul Zachar Bron). In afara activitatii solistice, Teodora Hristova este Concert maestru al orchestrei Operei din Sofia.

Urmatorul concert propus publicului este programat joi, 25 februarie, iar programul va cuprinde compozitii semnate W. A. Mozart, J. Sibelius R. Scedrin/G. Bizet.2016. Dirijorul Gabriel Bebeselea si violonistul Dargos Manza se vor alatura orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279