ACTUALITATE

Gripa porcina a ucis o tanara la Sibiu. DSP a ascuns cazul

Gripa porcina a ucis o tanara la Sibiu. DSP a ascuns cazul

Directia de Sanatate Publica (DSP) Sibiu a ”omis” sa instiinteze locuitorii judetului Sibiu de faptul ca o persoana a decedat din cauza gripei porcine. Abia dupa ce decesul a fost anuntat de Ministerul Sanatatii, DSP Sibiu a facut public anuntul.

”Referitor la cazul de deces comunicat de Ministerul Sanatatii, acesta a survenit la o femeie in varsta de 28 de ani din Sibiu (in data de 1 februarie 2016), internata cu diagnosticul de Pneumonie acuta bilaterala nespecifica, Obezitate.

Consultatia initiala a fost la medicul de familie, ulterior pacienta fiind internata in Spitalul de Pneumoftiziologie, apoi transferata la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu — sectia ATI, in stare grava. Decesul a survenit dupa 2 zile de la internare, cu diagnosticul Stop cardio-respirator, Bronhopneumonie, Obezitate.

In proba de plaman recoltata la necropsie a fost identificata prezenta virusului gripal Tip A H1 pandemic 2009. Din acest motiv, expertii de la CNSCBT au etichetat cazul drept deces prin gripa” se arata intr-un comunicat al DSP Sibiu.

Pe langa acest deces, mai sunt alte doua cazuri in care a fost identificat virusul A H1 pandemic09.  ”Cele doua probe recoltate in saptamana 08 – 14 februarie 2016 pentru detectare de virus gripal (de la o tanara in varsta de 15 ani si o femeie de 56 de ani) au rezultat pozitiv pentru virus gripal Tip A H1 pandemic09”, arata DSP.

La nivelul intregii tari, de la inceputul anului s-au inregistrat 21 de decese cauzate de gripa porcina.

gripa porcina

Foto: olt-alert.ro

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275