ACTUALITATE

”Gustos. Romanesc”, primul targ de produse traditionale realizat de absolventii ULBS si USAMVB

”Gustos. Romanesc”, primul targ de produse traditionale realizat de absolventii ULBS si USAMVB

Primul targ de produse traditionale realizate exclusiv de absolventi ai Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu si de cei ai Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMVB) va fi deschis in 22 aprilie, la Sibiu, urmand ca acesta sa aiba loc si in Bucuresti.

Piata Taraneasca Transilvania, un brand al judetului Sibiului, este vizitata de tot mai multi sibieni!2

Targul ”Gustos. Romanesc” se va desfasura in curtea Facultatii de Drept, langa Sala Sporturilor Transilvania, intre orele 14,00-18,00. In cadrul targului vor putea fi achizitionate produse preparate dupa retete traditionale – lactate, preparate traditionale de mangalita, produse din peste dar si preparate vegetale (zacusca, tocana de legume etc.) – realizate suta la suta de producatori autohtoni.

”Dorim ca acest eveniment sa devina unul periodic, odata pe luna si speram ca sibienii sa aprecieze produsele”, a declarat rectorul Ioan Bondrea.

Targul ”Gustos. Romanesc” a luat nastere in urma initiativei celor doua institutii de invatamant superior, in urma careia, aproximativ 50 de fosti studenti ai ULBS si USAMVB au infiintat o Asociatie Alumni prin intermediul careia sa continue parteneriatul cu universitatile. Toti cei care fac parte din aceasta asociatie desfasoara, in prezent, afaceri in domeniile agricol, zootehnie, piscicultura, prelucrarea produselor agricole, agroturism si apicultura,

”Aceasta colaborare dintre absolventi si universitati este o continuare a viziunii si a necesitatii mediului academic de a fi in permanenta legatura cu mediul economic, cu viata reala. Este deosebit de important pentru noi sa vedem ca se pot naste astfel de parteneriate prin care nu avem decat de castigat cu totii”, a declarat rectorul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea.

Prin intermediul acestei asociatii, companiile conduse de fostii studenti si cele doua universitati ar urma sa devina parteneri, in special in accesarea si implementarea proiectelor europene, dar si pentru deschiderea unor lanturi de magazine care sa comercializeze exclusiv produsele autohtone realizate de membrii asociatiei.

”Dorim sa infiintam unul sau doua clustere prin care absolventii sa primeasca sprijin pentru valorificarea produselor realizate dupa retete traditionale. Pentru inceput ar urma ca aceste magazine sa functioneze la Sibiu si Bucuresti, iar mai apoi si in alte orase din tara”, a explicat prof. univ. dr. ing. Gligor Ciortea, director general al Departamentului pentru Invatamante la Distanta si Frecventa Redusa din cadrul ULBS.

Prima intalnire a absolventilor a avut loc la Sibiu, in prezenta secretarului de stat din Ministerului Educatiei, prof. univ. dr. ing. Gigel Paraschiv, a rectorilor Ioan Bondrea si Sorin Mihai Cimpeanu (USAMVB), a prorectorilor si profesorilor din cadrul Facultatii de Stiinte Agricole Industrie Alimentara si Protectia Mediului ai ULBS, a prorectorului USAMVB, Razvan Ionut Teodorescu.

Targul ”Gustos. Romanesc” se desfasoara in parteneriat cu Academia Fortelor Terestre ”Nicolae Balcescu” Sibiu si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309