SOCIAL

Guvernul scoate 16 specializari din programa universitatilor sibiene

Guvernul scoate 16 specializari din programa universitatilor sibiene

ULBS Sibiu scoate la concurs peste 3300 de locuri la studiile de licenta!2

Un numar de 16 sectii si specializari ale universitatilor din Sibiu vor fi scoase din programa universitara incepand de anul viitor, potrivit unei hotarari de Guvern aprobata in sedinta din 9 iulie. 

In cadrul aceleiasi sedinte, Guvernul a decis ca patru universitati particulare acreditate vor fi lichidate, alte trei astfel de universitati vor fi monitorizate si 135 specializari/programe de studiu vor fi desfiintate. In urma acestei operatiuni, din totalul de 37 de universitati particulare acreditate, 4 universitati vor avea toate programele intrate in lichidare, iar 3 universitati vor fi monitorizate.

In urma acestei operatiuni, din totalul de 37 de universitati particulare acreditate, 4 universitati vor avea toate programele intrate in lichidare, iar 3 universitati vor fi monitorizate.

Citeste si Rectorul Ioan Bondrea: “Specializarile ULBS eliminate de Minister nu le mai avem de ani buni”

 

Conform informatiilor obtinute de MEDIAFAX, institutiile de invatamant superior cu toate programele intrate in lichidare in anul universitar 2014-2015 sunt Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucuresti, Universitatea Financiar-Bancara din Bucuresti, Universitatea Mihail Kogalniceanu din Iasi si Universitatea Mihai Eminescu din Timisoara. Aceste patru universitati s-au aflat pana in prezent sub monitorizare.

In acelasi timp, Guvernul a decis ca in anul universitar 2014-2015 sa fie monitorizate alte trei universitati private, si anume Universitatea Bioterra din Bucuresti, Universitatea Romana de Stiinte si Arte Gheorghe Cristea din Bucuresti si Universitatea Apollonia din Iasi, acestea urmand sa fie monitorizate special de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior si Ministerul Educatiei.

Numarul total al institutiilor avand specializari/programe de studii universitare care vor intra in lichidare incepand cu anul universitar 2014-2015 se ridica la 39, dintre care 4 sunt insa cu toate programele in lichidare.

Cu cele 135 specializari/programe de studii care urmeaza sa fie lichidate in noul an universitar, numarul total al acestora se va ridica la 321, incluzand si specializarile/programele de studii lichidate in ultimul an universitar.

La Sibiu vor fi lichidate urmatoarele specializari:

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu: Facultatea de Drept – Politie locala, Facultatea de Litere si Arte – Studii americane, Facultatea de Stiinte Socio-Umane – specializare Design, Istorie ID, Stiinte politice ID, Facultatea de Inginerie – Design industrial, Mecanica fina si nanotehnologii, Facultatea de Stiinte – Fizica informatica, Facultatea de Stiinte Economice – Informatica economica.

Universitatea „Romano-Germana” din Sibiu: Facultatea de Stiinte Economice – Inginerie economica in domeniul electric, electronic si energetic, Facultatea de Drept si Stiinte Administrative – Administratie publica.

Fundatia Universitara „Alma Mater” din Sibiu: Facultatea de Asistenta sociala – Asistenta sociala, Facultatea de Drept – Drept, Facultate de Finante – Finante si banci, Facultatea de Geografie – Geografia turismului, Facultatea de Inginerie si management in agricultura si dezvoltare rurala – Inginerie si management in alimentatia publica si agroturism, Facultatea de Psihologie – Psihologie.

Lista completa cu specializarile ce vor fi scoase din programa o puteti gasi aici:

 

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349