ECONOMIE

Hidroelectrica va scoate la licitatie 40 de microhidrocentrale, inclusive de la Sibiu

Hidroelectrica va scoate la licitatie 40 de microhidrocentrale, inclusive de la Sibiu

microhidrocentrale

Un numar de 40 de microhidrocentrale din judetele Sibiu, Valcea, Suceava, Bacau, Neamt, Hunedoara, Maramures, Brasov, Arad, Arges, Buzau si Timis vor fi scoase la vanzare de catre Hidroelectrica, unitati din care compania aflata in insolventa doreste sa incaseze aproximativ 70 milioane lei, a declarat pentru MEDIAFAX administratorul judiciar al companiei, avocatul Remus Borza

„Puterea instalata a acestora este de pana la 1,3 MW fiecare. Puterea totala instalata a microhidrocentralelor este de circa 25 MW”, a precizat Borza.

Unitatile de productie a energiei sunt din judetele Valcea, Suceava, Bacau, Neamt, Hunedoara, Maramures, Brasov, Arad, Sibiu, Arges, Buzau si Timis.

Compania de stat a vandut doar doua dintre cele 34 de microhideocentrale scoase la vanzare prin licitatie in luna iulie, pentru care a incasat aproape 4 milioane de lei.

Microhidrocentrala Calugarita de pe raul Valea lui Stan (judetul Arges) a fost cumparata de Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, cu 1,7 milioane lei, iar a doua microhidrocentrala, Vladesti, aflata in bazinul raului Olanesti din judetul Valcea, a fost adjudecata de firma Roski Air Service, cu 2,2 milioane lei.

Hidroelectrica mai detine 128 de microhidrocentrale cu o putere instalata de pana la 4 MW fiecare.

Foto: www.puterea.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279