TURISM

Hotel of Ice – Balea Lac aduce o noua provocare pentru turisti!

Hotel of Ice – Balea Lac aduce o noua provocare pentru turisti!

Hotel of Ice - Balea Lac aduce o noua provocare pentru turisti!2

Hotel of Ice – Balea Lac va oferi turistilor 12 camere cu teme zodiacale. Construirea cladirii de gheata va incepe, ca de fiecare data, la sfarsitul lunii noiembrie si isi va astepta primii oaspeti incepand cu 20 decembrie.

Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Balea Lac” a fost perceput, inca de la inceput, ca un obiectiv deosebit de important pentru promovarea imaginii Romaniei in lume, iar acest lucru a facut posibila colaborarea, incepand din anul 2012, cu Ministerul Turismului, respectiv Autoritatea Nationala pentru Turism, care apreciaza contributia extraordinara pe care o aduce Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Balea Lac” brandului de tara.

In fiecare iarna, Hotelul de gheata este reconstruit cu o forma si o tematica noua. Blocurile mari de gheata sunt taiate din Lacul glaciar Balea, penrtu a se transforma in pereti, in obiecte de mobilier, statui si chiar farfurii, pahare si scrumiere, toate de gheata. Veniti din Targu Mures, mesterii si sculptorii care fac posibila aceasta adevarata bijuterie turistica se intrec in inventivitate si creatii inedite, pentru inaugurarea asteptata deja de turisti din intreaga lume, inainte de Craciun.

Hotelul de Gheata de la Balea Lac este in topul listei preferintelor turistilor nonconformisti din intreaga lume care dau caldura dintr-o camera obisnuita de hotel pe experienta fascinanta a cazarii intr-un hotel unde totul e inghetat. Temperatura este constanta in interior, mentinandu-se intre -2 si +3 grade Celsius, iar cei care aleg sa se cazeze in camerele de gheata au la dispozitie saci de dormit, blanuri calduroase si paturi.

In acest sezon, Hotelul de Gheata de la Balea Lac va fi ridicat pentru a noua oara, tema artistica fiind Zodiacul. „Hotelul va avea 12 camere, fiecare reprezentand cate un semn zodiacal. 2014 este anul in care vrem sa coboram zodiacul de pe harta cerului, la Balea. Artistii se pregatesc deja pentru a-si transpune creativitatea in blocurile de gheata. Decorul, iluminatul si numele fiecarei camere vor fi alese astfel incat sa reconstituie cele douasprezece semne zodiacale. Hotelul de Gheata reprezinta o adevarata provocare, un gand nascut din dorinta de a aduce ceva nou in turismul romanesc, ceva care sa imbine aventura si distractia cu cele mai noi concepte de promovare turistica existente. Alaturi de Hotel of Ice, va fi ridicat si “satelitul” acestuia, o structura formata din trei camere de tip iglu, unite de un hol central si coridoare, precum si deja celebra Biserica de Gheata”, a declarat Arnold Klingeis, initiatorul Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Balea Lac”.

Acest adevarat magnet pentru turisti, atat romani, cat si straini, a fost vizitat in fiecare an de circa 15.000 de persoane. Petrecerea la Hotel of Ice incepe inainte de Craciun si tine, in fiecare an, pana in aprilie, uneori pana in mai, in functie de conditiile meteo, deoarece Hotel of Ice, unicul obiectiv de acest fel din Europa de Sud- Est, este construit din zapada si „caramizi” confectionate din gheata lacului Balea.

Tot ca in fiecare an, in holul central al hotelului va fi amenajat barul Hotel of Ice si Restaurantul de Gheata, unde turistii vor fi serviti cu mancaruri asezate pe platouri de gheata si vor putea bea din pahare de gheata.

Fiecare camera isi va primi oaspetii cu statui, candelabre de gheata si un pat dublu, asezat pe un podium de gheata. Asa cum turistii deja s-au obisnuit, hotelul va fi amplasat si anul acesta in apropierea Statiei de Telecabina de la Balea Lac.

Oferta Hotel of Ice Balea Lac este deosebit de atractiva si in acest an, incluzand 4 pachete, fiecare cu avantajul si unicitatea lui, in functie de preferintele clientilor:

I: o noapte de cazare la Cabana Balea Lac, o cina la rece, la Hotelul de gheata.
II: o noapte de cazare la Hotelul de gheata, cina si micul dejun fiind servite la Cabana Balea Lac.
III: o noapte de gheata, cazare si cina romantica la Hotelul de gheata, plus micul dejun la Cabana Balea Lac.
IV: o noapte de cazare la Hotelul de gheata si o noapte de cazare la Resedinta de vara a Baronului Samuel von Brukenthal – Palatul Brukenthal din Avrig.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349