TURISM

Hotelul de gheata de la Bâlea Lac, in pericol!

Hotelul de gheata de la Bâlea Lac, in pericol!

Temperaturile extreme înregistrate in aceasta saptamana la Bâlea Lac pun in pericol complexul de gheata aflat la peste 2000 m. Termometrele au arătat cea mai ridicată temperatura din ultimii 40 ani, +6,9 grade Celsius, fata de cele -7 cat ar fi normal pentru luna februarie, au anunțat meteorologii.

In aceste condiții, hotelul, igluurile și Biserica de gheață au început să se topească, deşi se află la peste 2000 de metri altitudine.

Reprezentanţii complexului de gheață de la Bâlea Lac au decis să anuleze, pentru acest weekend, toate rezervările de cazare la Hotelul de Gheață și în cele patru igluuri, în condiţiile în care aproape toate locurile erau rezervate, mai ales de turiști străini. Echipa de muncitori a urcat din nou la Bâlea Lac pentru a face lucrări de consolidare a construcțiilor din gheață. Agențiile de turism au fost anunțate de anularea rezervărilor, iar turiștilor, care doresc să urce totuși la Bâlea Lac, li s-a oferit cazarea la cabana de pe malul Lacului Bâlea. Din cauza temperaturilor ridicate a fost anulat și evenimentul programat pentru vineri, 19 februarie, la Hotelul de Gheață, dedicat sărbătorii naționale Ziua Brâncuși. Cu această ocazie, mai mulți sculptori sibieni urmau să urce la Bâlea Lac pentru a realiza sculpturi în gheață inspirate de operele lui Constantin Brâncuși.

Sursa: RADOR

ice-hotel-balea-lac


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349