REPORTAJ

Icoana facatoare de minuni din centrul Sibiului

Icoana facatoare de minuni din centrul Sibiului

P1130678
Intr-o lume in care femeile cauta cat mai multe metode contraceptive pentru a scapa de sarcinile nedorite, iata ca la Sibiu exista un loc in care rugaciunile femeilor care nu pot avea copii se aud luni seara cu mare credinta. La biserica de pe Strada Dealului, icoana „Maica Domnului Indrumatoarea”, de cand a fost adusa, in noiembrie 2008 a facut deja cateva minuni.

Multi considera icoanele mai mult valori artistice si istorice, decat ca obiecte purtatoare de har. Mirajul icoanelor il simt insa adevaratii credinciosi care vad in icoane intretinerea dialogului continuu cu Dumnezeu si cu toti sfintii. Icoana „Maica Domnului Indrumatoarea” din Biserica de pe Strada Dealului – biserica ce poarta hramul Sf. Ioan Iacob si Maica Domnului Indrumatoarea – este o reproducere dupa o icoana care isi are inceputurile in urma cu 400 de ani la Muntele Sfant, la Manastirea Xenofort si apoi adusa in Romania la Manastirea Mihai Voda din Bucuresti.
In Sibiu, icoana „Maica Domnului Indrumatoarea” a fost adusa in 15 noiembrie 2008 si a fost primita de sibieni printr-o ceremonie speciala la care au participat sute de credinciosi, iar a doua zi, „de dimineata pana seara, de era coada pana la intersectia cu Transilvaniei, au tot venit oamenii ca sa se inchine” isi aduce aminte parintele Catalin Dumitrean, slujitor la biserica din strada Dealului. De atunci, in fiecare zi de luni, de la sase seara, oamenii vin si se roaga cu speranta realizarii celor mai mari probleme din viata lor.
Icoana „este vestita pentru ajutorul care il da Maica Domnului femeilor sterpe, neroditoare si pentru impacarea si linistea in familie si pentru gasirea unui partener de viata crestin”, ne spune parintele Catalin Dumitrean. Paraclisul special al icoanei si Acatistul Bunei Vestiri sunt citite in serile de luni pentru ca Maica Domnului Indrumatoarea sa aduca indurare si sa trimita ajutor celor care se roaga. Rugaciunile sunt citite in fata icoanei atat de preoti veniti si de la alte biserci din Sibiu, cat si de enoriasi.
P1130820

Tinerii cauta ajutorul divin

Serile de luni sunt arhipline, mai ales de „tinerii cu neputinte si nerealizari”, ne marturiseste preotul Catalin Dumitrean. Vin barbati care au relatiile subrede, vin femei care nu pot sa dea nastere unui copil. A.D. are 26 de ani si vine de aproape o luna la biserica din strada Dealului sa participle la rugaciunea speciala de luni. Deja a invatat cantarile speciale ale serii, pe care le canta cu mare credinta: „Se vorbeste in oras de minunile pe care le-a facut icoana, si am venit si eu, pentru ca am nevoie de ajutorul lui Dumnezeu mai mult decat oricand. Relatia mea cu sotul s-a schimbat de cand stie ca nu pot face copii. Eu ma rog pentru liniste in familie si pentru un prunc”, ne povesteste A.D. cu lacrimi in ochi. Intrebat de ce trimite astfel de pedepse Dumnezeu la unele femei, preotul Dumitrean ne spune: „Nu este o pedeapsa Dumnezeiasca. Pedeapsa lui Dumnezeu este dupa Judecata. Dar poate fi un blestem mostenit din parinti sau stramosi din cauza unor pacate mari”. De asemenea, infertilitatea poate fi o consecinta a trupului si a sufletului: „Infertilitatea vine din cauza unor pacate sufletesti care ataca trupul”. Din noiembrie pana acum, „zeci de persoane au venit sa-mi multumeasca la spovedit. Rugaciunea la icoana, in a adus liniste in familiile cu certuri, dar avem si tineri care s-au cununat” conchide Catalin Dumitrean.
P1130818

Icoana tamaduitoare si de cancer

La Sibiu, icoana este de doar de cateva luni venita, dar vestea ei s-a imprastiat ca fulgerul in tot judetul. Se stie de minunile realizate de ea la Buucresti, si oamenii spera ca in continuare icoana sa tamaduiasca. Un exemplu pe care il invoca enoriasii, este marturisirea unui bucurestean care si-a spus povestea in brosura-supliment „Lumina lina”: „In anul 2003, la un control de rutina, mi-a fost descoperita o tumora la colon. Mi se prevedeau perspective sumbre. Am mers atunci la duhovnicul meu, care mi-a spus sa nu privesc boala ca pe o tragedie. M-a indemnat chiar sa o primesc cu bucurie, pentru ca este data de Dumnezeu, sa ne puna la incercare si sa ne ajute sa ne apropiem de EL. Mi-a povestit si de puterea tamaduitoare a icoanei Maicii Domnului si despre cateva minuni care deja avusesera loc la noi in biserica. Astfel, am citit 40 de zile consecutive Paraclisul Icoanei Maicii Domnului si Acatistul Bunei Vestiri”, marturiseste profesorul V.T. Timpul a trecut si V.T s-a simtit din ce in mai sanatos, iar rezulatetele analizelor au iesit din ce in ce mai bune. Acum, dupa doi ani de la operatie, V.T, duce o viata normala si merge mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. In continuare, V.T. citeste rugaciunea care i-a adus linistea, Paraclisul Icoanei Maicii Domnului.

Cinci obiecte facatoare de minuni in toata tara

In orasul Sibiu exista doua icoane facatoare de minuni: cea de la Biserica de pe Strada Dealului si cea de pe Mihai Viteazul. In tara, exista peste 100 de icoane facatoare de minuni, moaste sfinte si izvoare tamaduitoare, aflandu-ne astfel, la acest capitol, pe locul cinci in lume, intr-un top dominat de Grecia. Cel mai mult, vestea icoanelor Maicii Domnului facatoare de minuni se aude la Manastirea Neamt, Trifesti-Roman, Manastirea Sihastria, Manastirea dintr-un lemn si Manastirea Hadambu.
P1130683


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309