EVENIMENT

Ilie Carabulea si fiul sau lasati liberi de Curtea de Apel Alba Iulia

Ilie Carabulea si fiul sau lasati liberi de Curtea de Apel Alba Iulia

Afaceristul sibian Ilie Carabulea, fiul sau Oprea-Nicolae si alte trei persoane anchetate in dosarul de corupție Carpatica Asig au fost scăpați de arestul preventiv de către Curtea de Apel Alba Iulia. Instanța a admis vineri contestațiile formulate de aceștia împotriva deciziei Tribunalului Sibiu.
Hotărârea CA Alba Iulia este definitivă.
Purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, pentru AGERPRES, că instanța a admis contestațiile formulate de cei cinci inculpați — Ilie Carabulea, Oprea Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu și Gheorghe Nășărău — împotriva încheierii Tribunalului Sibiu, a desființat încheierea penală atacată și a procedat la o nouă judecată. Instanța a respins propunerea de arestare preventivă a celor cinci inculpați și a dispus punerea de îndată în libertate dacă nu sunt arestați în altă cauză.
În ceea ce le privește pe Maria Coșa și Georgeta Crideanu, CA Alba Iulia a înlăturat măsura arestului la domiciliu dispusă de Tribunalul Sibiu.
CA Alba Iulia respins, de asemenea, contestația formulată de DIICOT.
Ședința de judecată a durat peste cinci ore, iar judecătorul a deliberat aproximativ o oră.
Inculpații sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, delapidare, evaziune fiscală și spălare de bani.

Tribunalul Sibiu a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului său, Oprea, și a altor trei inculpați din dosarul Carpatica Asigurări. Față de inculpații Maria Coșa și Georgeta Crideanu, Tribunalul Sibiu a respins propunerea formulată de către D.I.I.C.O.T cu privirea la luarea măsurii arestării preventive și a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Ilie Carabulea, fiul său Oprea și alte cinci persoane — Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Gheorghe Nasărău, Maria Coșa și Georgeta Crideanu sunt inculpați în dosarul Carpatica Asigurări, acuzațiile fiind constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, evaziune fiscal și spălare de bani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70 milioane de lei.

Sursa: Agerpres
ilie_carabulea in costum gri


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309