POLITICA

Iliesiu vrea capul lui Antonescu

Iliesiu vrea capul lui Antonescu

Senatorul PNL de Sibiu Sorin Iliesiu sustine schimbarea din functia de presedinte al PNL a lui Crin Antonescu, sustinandu-l pentru aceasta pozitie pe fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care sa fie candidat la prezidentiale sau candidat pentru functia de premier din partea USL.

Iliesiu a declarat pentru MEDIAFAX ca a facut propunerea înlocurii lui Antonescu cu Tariceanu în sedinta de grup a senatorilor PNL, însa nu a discutat anterior cu fostul premier.

„Motivul esential este faptul ca de peste o saptamana Romania se afla în criza politica datorata lipsei de dorinta pentru un dialog constructiv si cred ca este momentul ca acest blocaj politic sa se termine si sa intram în normal. (…) Ceea ce am propus eu este ca USL sa functioneze în continuare asa cum a functionat pana acum, inclusiv la alegerile europarlamentare, inclusiv la alegerile prezidentiale, cand PNL poate sa aiba candidatul pentru presedintia Romaniei sau candidatul pentru viitorul prim-ministru, în persoana domnului Tariceanu”, a sustinut Iliesiu.

Senatorul PNL a precizat ca i se pare „totalmente gresita” ideea ca PNL sa iasa din USL.

Iliesiu a mai spus ca Tariceanu „are o disponibilitate la dialog care este demna de apreciat”.

El a sustinut ca propunerea sa este sustinuta de „foarte multi colegi” din randul senatorilor liberali, inclusiv cea privind convocarea de urgenta a unui congres al PNL.

Senatorul PNL a refuzat sa precizeze cati dintre colegii din PNL cu care a vorbit au agreat propunerile sale sau despre ce colegi este vorba.

El a mai spus ca spera ca solicitarea sa sa fie pusa în discutia Biroului Politic al PNL de marti si sa fie aprobata.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309