CULTURA

Imbraca-te romaneste! la Gura Raului!

Imbraca-te romaneste! la Gura Raului!

Imbraca-te romaneste! la Gura Raului!2

Sibienii dar si turistii sunt asteptati duminica, 17 august 2014 la Gura Raului, imbracati in costumul traditional romanesc.

Dupa obicei, comunitatea din Gura Raului va organiza Ziua Portului Popular, ziua in care gureni, oaspeti si turisti sunt provocati sa poarte ia, catrinta, itarii si camesa.

De dimineata, oamenii vor merge la biserica imbracati in haine romanesti, iar dupa incheierea serviciului religios, in jurul orei 12, vor asista la un spectacol de cantece si dansuri populare sustinut de Formatia „Bujorul de munte” din Gura Raului, Corul de copii „Concertino” al Scolii generale „Aurel Decei”, Formatia de fluierasi din Gura Raului, iar intr-un recital special vor evolua taragotistul Adrian Neamtu si interpreta Alina Bica, solisti ai Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”. Dupa ora 13.30, petrecerea va continua in „pavilon”, locul unde gurenii obisnuiau sa tina jocul duminical inca din secolul al XIX-lea. In pavilon, gurenii vor incinge invartite, hategane, jiene etc.

Ziua Portului Popular de la Gura Raului a fost initiata in anul 2008 din dorinta de a marca importanta pastrarii costumului popular si de a reinvia traditia jocului duminical in mijlocul comunei.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local si Primaria Gura Raului, Parohiile Ortodoxe „Sf. Paraschiva” si „Sf. Mihail si Gavriil”, Scoala „Aurel Decei” din localitate, Ocolul Silvic Gura Raului, Asociatia Traditii, iar Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale „Cindrelul – Junii” este co-organizator.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309