ACTUALITATE

Importanta companie IT investeste in modernizarea laboratoarelor ULBS

Importanta companie IT investeste in modernizarea laboratoarelor ULBS

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu continua parteneriatul cu mediul economic sibian. In 25 februarie a fost inaugurat un nou laborator in cadrul Facultatii de Inginerie, in urma unei investitii de peste 12.000 euro a companiei EBS Romania, parte a NTT DATA, cea care va amenaja un laborator si in cadrul Facultatii de Stiinte Economice, in care compania va organiza cursuri extra-curriculare.

”Aceste cursuri fac parte din initiativa EBS UNI STEPS, prin care EBS Romania – filiala Sibiu va oferi posibilitatea studentilor de la facultatile de Inginerie si Stiinte Economice sa isi aprofundeze cunostintele de informatica si programare, in paralel cu studiile lor, pe o perioada de 4 semestre”, a declarat Maria Metz – Senior Vice President, Head of Delivery & Workforce Managemen EBS Romania.

Prezent la inaugurarea laboratorului, rectorul ULBS, prod. Univ. dr. ing. Ioan Bondrea a subliniat inca odata importanta parteneriatului universitate-mediul de afaceri. ”Faptul ca un absolvent al Facultatii de Inginerie, Cantemir Mihiu (Senior Delivery Manager, Site Manager Sibiu) se afla in conducerea EBS Sibiu este o dovada ca avem absolventi deosebit de buni, cu care ne mandrim. Acest lucru arata ca numai acest fel de parteneriat, intre mediul academic si companii poate sa aduca plus-valoare absolventilor, sa aduca acel echilibru intre partea teoretica si cea a aplicatiilor, a practicii. La fel ca si celelalte colaborari, parteneriatul cu EBS Romania trensforma Facultatea de Inginerie intr-un pol de excelenta local si regional, un pol de sustenabilitate pentru comunitate. Misiunea universitatii este de a pregati studenti buni pentru viata reala, pentru ca numai asa putem sa aducem bunastare Romaniei, bunastare care se va rasfrange asupra tuturor, in special asupra copiilor nostri, care vor veni in facultate”, a declarat Prof. rector Ioan Bondrea.

Laboratorul IM-219 din cadrul Facultatii de Inginerie, devinit “EBS Lab” a fost renovat si reamenajata integral de catre compania EBS Romania, oferind astfel conditii imbunatatite de studiu. Laboratorul a fost dotat cu calculatoare, birouri, scaune si sistem de video proiectare. ”Aici vor invata intre 60 si 90 de studenti in fiecare zi”, a precizat decanul Facultatii de Inginerie, prof. univ. dr. ing. Liviu Rosca.

Filiala Sibiu a EBS Romania sarbatoreste 10 ani de la infiintare si are doua sedii in care isi desfasoara activitatea 130 de angajati. Acestia sunt implicati in proiecte de dezvoltare software, suport tehnic, testare si consultanta pentru clienti de pe piata internationala. Potrivit lui Cantemir Mihu, din cei 130 de angajati, 80 sunt absolventi ai ULBS, iar aproximativ 70 provin de la Facultatea de Inginerie.

Fondata in anul 2000, EBS Romania este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii si servicii software din Romania. Compania s-a impus ca un furnizor de servicii software cu experienta in piata internationala. Cu o echipa de peste 800 specialisti in 6 locatii din Romania oferim dezvoltare, asistenta si consultanta de specialitate pentru clienti finali din diverse industrii, furnizori de servicii IT, integratori de sistem si firme de produse software. Serviciile EBS acopera intregul ciclu de viata al dezvoltarii software si management al aplicatiilor.

Sute de proiecte IT de succes pentru clienti din 7 tari confirma competenta tehnica si de business a EBS, precum si capacitatea de livrare a serviciilor la standarde nationale si internationale.

laborator EBS - Facultatea de Inginerie ULBS


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279