SOCIAL

In Romania se fura si caii. Descinderi in patru judete

In Romania se fura si caii. Descinderi in patru judete

Saizeci de cai care ar fi fost furati au fost gasiti, joi, in urma perchezitiilor facute de politisti in Alb, Sibiu, Timis, Brasov si Arges, la persoane suspectate de furturi si comert ilegal de animale, iar zece suspecti au fost dusi la audieri.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Alba, Luminita Prodan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX ca in urma perchezitiilor facute, joi dimineata, de politisti in judetele Alba, Sibiu, Timis, Brasov si Arges au fost gasiti mai multi cai si documente despre care exista indicii temeinice ca au fost sau urmau sa fie folosite in activitatea infractionala a persoanelor cercetate pentru furturi de animale.

Prodan a spus ca in sase din cele 16 locuri perchezitionate au fost gasiti, in total, 60 de cai, din care 26 sunt fara microcip de identificare, precum si 39 de pasapoarte ale unor animale care nu au fost gasite in spatiile perchezitionate.

Politistii au gasit si 20 de fise de identificare a animalelor, in alb, prezentand semnatura si parafa unor medici veterinari.

„Exista banuiala ca animalele gasite ar fi fost furate. Politistii urmeaza sa stabileasca provenienta acestor animale si intreaga activitate infractionala a persoanelor cercetate”, a spus Prodan.

Potrivit sursei citate, in timpul perchezitiei facute la un cabinet veterinar din municipiul Timisoara, au fost gasite 35 de crotalii pentru vaci si 10 microcipuri pentru cai, nepredate posesorilor de drept, iar acestea au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

Luminita Prodan a spus ca in acest caz sunt suspectate 11 persoane, iar 10 dintre acestea au fost ridicate si duse la Alba Iulia pentru audieri, in timp ce o alta nu a fost inca gasita.

Suspectii sunt cercetati pentru furt calificat, complicitate la furt calificat si tainuire, fapte comise in mai multe judete.

Joi dimineata, politistii din cadrul Politiei Judetene Alba, sprijiniti de politisti ai inspectoratelor judetene Sibiu, Timis, Brasov si Arges, precum si de politisti ai Serviciului de Operatiuni Speciale Alba, sub supravegherea procurorilor Parchetului Judecatoriei Alba Iulia, au desfasurat simultan 16 perchezitii la domiciliile unor persoane din Alba, Sibiu, Timis, Brasov si Arges.

Politia Alba anunta, intr-un comunicat de presa, ca sunt vizate 11 persoane suspectate de furturi de animale si comercializarea ulterioara a acestora, respectiv furt calificat, complicitate la infractiunea de furt calificat si tainuire.

La perchezitiile de joi au participat 78 de politisti, cei mai multi din judetul Alba.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309