SANATATE

Inca un sibian castiga procesul cu ANI. Presedintele FDGR, Paul-Jürgen Porr nu a fost incompatibil

Inca un sibian castiga procesul cu ANI. Presedintele FDGR, Paul-Jürgen Porr nu a fost incompatibil

medicii  manitiu, bacila, valean si porr spitalul judetean sibiu

Presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), medicul Paul-Jürgen Porr a castigat procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), care l-a acuzat de incompatibilitate. Curtea de Apel Alba Iulia a desfiintat raportul ANI, care spune ca Porr s-a aflat in stare de incompatibilitate, deoarece a ocupat, simultan, functiile de presedinte al Forumului si pe cea de sef de sectie in cadrul Spitalului Clinic Judetean Sibiu.

Decizia Curtii de Apel poate fi atacata de catre ANI, caz in care cazul va ajunge pe masa judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Pe langa dr. Porr, alti 8 medici din cadrul SCJS au fost acuzati de ANI: Ioan Manitiu, Valeria Valean, Adrian Santa, Emil Bacila, Marcel Pereanu, Nicolae Grigore, Calcatinge Maria – Diana si Popa Florina Ligia, pentru care institutia a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu, cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea infractiunii de conflict de interese, prevazuta de dispozitiile art. 301, alin. (1) din Codul penal. Alti trei doctori, Mihai Neamtu, Bogdan Pacala si Mihai Roman sunt acuzati de ANI de conflict de incompatibilitate, fiind in acelasi timp directori medicali si administratori de societati comerciale.

In urma cu doua luni si presedintele Klaus Iohannis a castigat procesul cu ANI, dupa ce a fost acuzat de incompatibilitate. Ca si in cazul lui Porr, Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat castig de cauza fostului primar al Sibiului, decizie confirmata, apoi, si de ICCJ.

Foto: www.turnulsfatului.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349