SPORT

Incep meciurile pe tabloul principal la Pamira Open!

Incep meciurile pe tabloul principal la Pamira Open!

Incep meciurile pe tabloul principal la Pamira Open!2

Victor Crivoi / Razvan Sabau este principalul punct de atractie al primei faze a tabloului principal la simplu.

Doua generatii de varsta, Marius Vecerdea – 40 de ani si Victor Cornea – 20 de ani, formeaza echipa surpriza a turneului in proba de dublu.

Astazi incep partidele in tablourile principale de simplu si de dublu in turneul Pamira Open, turneu dotat cu premii totale in valoare de 10.000 de dolari. La finalul turneului de calificari, 8 jucatori, cu totii din Romania, au avansat pe tabloul principal care contine 32 de nume. Favoritul numarul 1 este Victor Crivoi, campionul en-titre la Pamira Open. Crivoi da piept cu un alt jucator emblematic, chiar din primul tur, fostul campion de juniori la Wimbledon, Razvan Sabau. Cei doi vor juca in cea de-a doua zi a turneului.

Sibiul este bine reprezentat la Pamira Open. Sportiv al Tenis Club Pamira, unde se pregateste de la 12 ani, Victor Cornea este student la Universitatea din Florida unde, din luna septembrie, se va pregati cu echipa de tenis clasata in primele 9 in clasamentul universitar din SUA.

„Am ales varianta unei Universitati in America datorita conditiilor deosebite create atat pentru pregatirea sportiva, dar si pentru oportunitatile de studiu si sistemul competitional foarte bine organizat, in care am posibilitatea sa intalnesc jucatori puternici. Ma simt pregatit pentur a incepe cu turneul de la Sibiu urcusul catre top 300 ATP. Tintesc fazele finale ale turneului si mizez mult pe sustinerea publicului sibian”, spune Victor Cornea.

Victor este campionul en-titre al turneului de dublu de anul trecut si singurul jucator de tenis sibian care a reusit vreodata sa castige titlul unui turneu din circuitul mondial al Federatiei Internationale de Tenis. Tanarul sportiv va concura atat la proba de simplu cat si la cea de dublu.

Surpriza turneului este insa revenirea in teren a lui Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open. La 40 de ani, Marius va face echipa cu elevul sau, Victor Cornea, care numara jumatate din anii profesorului.

„Desi nu am mai jucat la nivel competitional international de 4-5 ani, am considerat interesanta ideea de a face echipa cu Victor. Stiu ca el isi doreste sa-si apere titlul de la editia din 2013, insa consider ca oportunitatea de a promova sportul in general si Sibiul in mod special, este mai mare prin formarea unei echipe inedite, cu 2 sibieni autentici, nascuti in Sibiu, care reprezinta Sibiul, care reprezinta doua generatii diferite. Eu m-am intors dupa multi ani petrecuti in Germania si apoi in America, pentru a construi in Sibiu dar si pentru a transmite cat mai mult comunitatii, prin programele de educatie atat fizice cat si mentale. Victor de asemenea se pregateste in America insa isi doreste sa-si gaseasca locul de baza inapoi in Sibiu. Indiferent de rezultatul inscris pe tabela de marcaj, speram ca prin acest exemplu sa aratam comunitatii ca rezultatul final este in noi si este pe termen lung, si ca fiecare dintre noi poate face asta”, spune Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open.

Astazi sunt programate 6 partide de simplu si 8 partide de dublu. Primele meciuri incep la ora 10 iar ultimele partide la ora 17. Cei doi sibieni vor juca in ultima partida a zilei, pe terenul central, de la ora 17.

Pamira Open este un turneu organizat de Tenis Club Pamira in cadrul proiectului Sibiu Open, ce contine trei turnee internationale, Women`s Open (feminin), Pamira Open (masculin) si Sibiu Open (masculin). Primele doua turnee au premii totale in valoare de 10.000 de dolari fiecare in timp ce Sibiu Open are premii in valoare de 65.000 de dolari. Evenimentul este cofinantat de Primaria si Consiliul Local Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279