CULTURA

Incepe cea de-a V-a editie a manifestarii Zilele Hungarikum!

Incepe cea de-a V-a editie a manifestarii Zilele Hungarikum!

Incepe cea de-a V-a editie a manifestarii Zilele Hungarikum!2

Cea de-a V-a editie a manifestarii Zilele Hungarikum incepe vineri la Muzeul in aer liber din Sibiu unde vor avea loc spectacole cu dansuri si muzica traditionala maghiara si un concurs de gatit gulas.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de catre organizatori, de vineri pana duminica, are loc, la Sibiu, cea de-a V-a editie a manifestarii intitulate Zilele Hungarikum.

Evenimentul, ce prezinta valori specific maghiare, se va desfasura in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului.

„Organizatorii aduc in fiecare an mostre din cultura si traditiile care reprezinta poporul maghiar: dansuri, porturi, muzica populara, gastronomie, expozitii tematice, literatura. De vineri pana duminica, mesteri populari maghiari din diferite colturi ale Transilvaniei vor expune cu vanzare in muzeu”, se arata in comunicat.

Potrivit comunicatului citat, sambata, se vor organiza si ateliere mestesugaresti pentru copii in iurta, special construita la fata locului cu acest prilej.

Potrivit organizatorilor, evenimentul cel mai asteptat de publicul larg va fi, ca in fiecare an, concursul de gatit gulas, la care poate participa orice doritor, indiferent de etnie. Concursul va avea loc pe toata durata zilei de sambata, cea mai mare parte a ingredientelor fiind asigurata de catre organizatori.

De asemenea, vor fi prezentate doua dintre cele mai apreciate si recunoscute reviste de cultura, una din Transilvania si una din Ungaria, de catre redactorii-sefi invitati de organizatori cu acest prilej.

In cadrul manifestarii, va fi vernisata expozitia “Albastru de iobag”, iar duminica seara se va organiza un concert in aer liber.

„Zilele Hungarikum” este o manifestare organizata de Asociatia Maghiarilor din Sibiu – HÍD, prin Centrul Cultural Maghiar si Complexul National Muzeal Astra, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu si al Consiliului Judetean Covasna.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275