ADMINISTRATIE

Intersectia soselei Alba Iulia cu strazile Malului si Maramuresului va fi reconfigurata

Intersectia soselei Alba Iulia cu strazile Malului si Maramuresului va fi reconfigurata

DSCN7929

Comisia de Circulatie a avizat ca de joi, 14 mai sa inceapa lucrarile de reconfigurare a intersectiei soseaua Alba Iulia – strada Malului – strada Maramuresului, in contextul dezvoltarii zonei prin constructia unor spatii de servicii. Avizul de executie a lucrarilor a fost solicitat de firma SC Elis Pavaje SRL, costul lucrarilor fiind achitat de un agent economic ce va deschide curand o unitate de comert in zona respectiva. Primaria Sibiu a acordat acest aviz pentru a permite o mai buna sistematizare a traficului in contextul dezvoltarii intregii zone.

Reconfigurarea acestei intersectii presupune amenajarea unui sens giratoriu mai larg, cu o raza de 10 metri, cu doua benzi de circulatie in giratie si o banda de siguranta de 2 metri. Intreaga geometrie a intersectiei va fi modificata prin mutarea centrului acesteia cu 9 metri. De asemenea, trotuarele vor fi reconfigurate, asigurandu-se si iluminarea corespunzatoare. Constructorul va realiza marcajele si va instala indicatoarele aferente.

Lucrarile vor incepe joi, 14 mai si se vor incheia in aproximativ 1 luna si jumatate. Fiind o lucrare mare ce urmeaza sa afecteze un nod important de trafic, constructorul a impartit lucrarea in șapte etape. Aceasta etapizare a lucrarilor este o masura de a reduce impactul asupra traficului.

In prima etapa se va configura zona dintre strada Malului si zona fostului Polsib. Trotuarele vor fi reconfigurate si va fi conturata intrarea spre parcarea viitorului supermarket. Aceasta etapa se va incheia in 21 mai. Lucrarile nu vor afecta circulatia in acest interval, traficul desfasurandu-se in continuare pe doua benzi.

In ceea ce priveste desfasurarea circulatiei pe perioada lucrarilor, Comisia de Circulatie recomanda utilizarea centurii ocolitoare pentru traficul de tranzit, dar si pentru sibienii care locuiesc in cartierele Vasile Aaron, Lazaret, Gusterita, Terezian, Ţiglari. Traficul in zona s-ar diminua astfel, evitandu-se si eventuale neplaceri.

NOTĂ: Pe masura ce lucrarile avanseaza, Primaria Sibiu va emite informatii de presa cu privire la restrictiile in trafic.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309