ADMINISTRATIE

Intersectie extrem de circulata din Sibiu va fi reconfigurata. Ce schimbari pregateste Primaria

Intersectie extrem de circulata din Sibiu va fi reconfigurata. Ce schimbari pregateste Primaria

Intersectia a trei artere rutiere foarte circulate din municipiul Sibiu urmeaza sa sufere un proces major de modificare, anunta Primaria Sibiu.

strada moldoveanu sibiu

Municipalitatea a decis sa construiasa un nou sens giratoriul șa intersectia strazilor Balea, Stefan cel Mare si Moldoveanu, care va incepe in 19 septembrie. Lucrarile vor fi executate de SC Drumuri si Prestari Constructii SA, contractul incheiat avand o valoare de 524.623 de lei, incluzand si proiectare.

“Din cauza numarului mare de masini care trec prin aceasta zona, intersectia are nevoie de o reconfigurare a traficului. Amenajarea sensului giratoriu va ajuta la fluidizarea circulatiei. Lucrarile se vor executa pe etape, primul pas fiind amenajarea unei noi retele de electricitate, mutarea stalpilor, realizarea canalizarii metropolitane in zona si reamenajarea intersectiilor cu strazile adiacente”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

In perioada 19 – 30 septembrie constructorul va realiza acest tip de lucrari la intersectia cu strazile adiacente, atat in trotuar cat si in carosabil, prin traversarea strazilor adiacente intersectiei: Stefan cel Mare, Moldoveanu, Eftimie Murgu si Spartacus. Traversarile pe carosabil se vor executa pe timpul noptii, costructorul fiind obligat prin avizul Comisiei de Circulatie sa refaca portiunile afectate in noaptea imediat urmatoare incheierii lucrarii.

Patru strazi se inchid pentru modernizare

Din 19 septembrie strazile Nucului, Prunelor si Salciilor se vor inchide traficului pentru modernizare, acestea facand parte din pachetul de strazi din zona Marmelada, finantat din imprumutul BERD. Lucrarile prevazute pentru ambele strazi prin contractul incheiat de Primaria Sibiu cu SC Geiger SA includ modernizarea retelelor de canalizare si canal pluvial, modernizarea carosabilului si a trotuarelor si amenajarea de zone verzi. In urma discutiilor cu constructorul, s-a stabilit ca pana la sfarsitul lui noiembrie, strazile Nucului si Prunelor vor fi aduse cel putin la stadiu de piatra sparta.

Din 26 septembrie se va inchide circulatiei si strada Berzelor, avand aceeasi sursa de finantare. In cazul acesteia contractul prevede modernizarea retelei de apa si canalizare, a retelei de canalizare pluviala, amenajarea canalizatiei metropolitane, modernizarea iluminatului public, modernizarea carosabilului si a trotuarelor, crearea de locuri de parcare si a unor alveole inierbate pentru arbori.

Alte lucrari avizate de Comisia de Circulatie

In perioada 19 – 21 septembrie, intre orele 8 si 18 se va lucra pe strada Resita, la intersectia cu strada Randunelelor pentru cuplarea la reteaua de apa. In aceeasi perioada se va realiza o cuplare la reteaua de apa si pe strada Lunga, la intersectia cu strada General Balan. Pentru executia lucrarilor nu este necesara inchiderea traficului, insa se va circula cu restrictii.

Constructorul angajat de societatea de gaz, SC Sipatub SRL, va lucra in perioada 19 – 23 septembrie la amenajarea de noi rasuflatori pentru reteaua de gaz. Rasuflatorile vor fi amenajate in carosabil pe strazile Strandului, Progresului, Patriotilor, Lalelelor si Gradinarilor, iar pe strada Maramuresului pe trotuar.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349