ADMINISTRATIE

Intersectiile Stefan cel Mare cu Negoi si Drumul Ocnei cu Calea Surii Mari se reconfigureaza. Devin sensuri giratorii

Intersectiile Stefan cel Mare cu Negoi si Drumul Ocnei cu Calea Surii Mari se reconfigureaza. Devin sensuri giratorii

Stefan cel Mare - Negoi (1)

Sibiul va avea inca doua sensuri giratorii. Primaria Sibiu a emis luni, 4 mai, ordinul de incepere a lucrarilor de amenajare a sensului giratoriu de la intersectia strazilor Stefan cel Mare – Negoi si a celor pentru amenajarea definitiva a sensului giratoriu de la intersectia Drumul Ocnei – Calea Surii Mari.

“Sensurile giratorii sistematizeaza foarte bine circulatia in zone aglomerate si dificile din punct de vedere al vizibilitatii si geometriei. In punctul de pe strada Stefan cel Mare in care se va amenaja noul sens giratoriu se intalnesc patru strazi ceea ce creeaza dificultati pentru soferi. In zona Pietei Obor, sensul giratoriu figurat provizoriu si-a dovedit eficienta si il vom amenaja definitiv”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Ambele contracte au fost semnate cu SC DPC SA in luna martie si prevad proiectarea celor doua sensuri giratorii si executia lucrarilor.

Contractul pentru reconfigurarea intersectiei strazii Stefan cel Mare cu strada Negoi are o valoare de 206.433,08 lei (fara TVA) si presupune amenajarea unui sens giratoriu cu diametru de 12 m. Acesta va fi creat din borduri, in mijlocul giratiei urmand sa fie amplasat si un stalp de iluminat. Circulatia in sensul giratoriu se va desfasura pe o singura banda lata de 6 metri, fiind amenajata si o banda de siguranta de 1 metru latime.

Proiectarea si amenajarea sensului giratoriu de la intersectia dintre Drumul Ocnei si Calea Surii Mari au fost contractate de Primaria Sibiu la un cost total de 155.012,91 lei (fara TVA). Lucrarile presupun amenajarea cu borduri a unui sens giratoriu cu un diametru de 8 metri, cu o banda de giratie de 5 metri latime si o banda de siguranta de 1 metru latime. Intersectia va fi iluminata de un stalp, iar pentru o mai buna vizibilitate sensul giratoriu va fi marcat cu 20 de lampi cu lumina intermitenta.

 

Proiectarea este finalizata pentru ambele intersectii. Dupa obtinerea autorizatiei de constructie, firma contractata va incepe lucrarile efective.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309