DIVERTISMENT

Intram in anul Maimutei de foc. Ce ne asteapta in urmatoarea perioada

Intram in anul Maimutei de foc. Ce ne asteapta in urmatoarea perioada

dr. song

In 8 februarie vom intra in noul an chinezesc, iar timp de 12 luni, acesta va fi guvernat de Maimuta de foc. Dr. Song Shaofeng, director al Institultului Confucius din cadrul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu a explicat ce reprezinta Maimuta de foc in traditia chineza si la ce trebuie sa ne asteptam in viitorul apropiat.

”In traditia chineza, maimuta reprezinta intelepciunea si apropierea fata de oameni. Maimuta de foc aduce dragoste, bogatie si liniste. Aduce, de asemenea si echilibru, iar daca cineva intr-o luna nu are parte de prea mult noroc, in urmatoarea cu siguranta situatia se va schimba”, a explicat dr. Song Shaofeng.

Cum la Sibiu functioneaza primul Institut Confucius din Romania, intrarea in Noul an chinezesc a fost sarbatorita vineri dupa-amiaza la universitatea sibiana, de romani si chinezi impreuna. Elevi ai scolilor din municipiul Sibiu si studenti din cadrul ULBS, indrumati de profesorii chinezi ai Institutului Confucius Sibiu au fost oferit momente artistice si demonstratii de karate, toate pe ritmuri traditionale chinezesti.

In prezent, in cadul Facultatii de Litere si Arte a ULBS exista un program de studiu pentru specializarea chineza-engleza, in care sunt inscrisi 57 de studenti.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309