SANATATE

Investitie importanta la Spitalul Judetean Sibiu. Bloc operator nou si modern la Neurochirurgie

Investitie importanta la Spitalul Judetean Sibiu. Bloc operator nou si modern la Neurochirurgie

sala operatie NCH

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu are un nou bloc chirurgical, in urma unei investitii de aproape 6 milioane lei, suma asigurata din bugetul Consiliului Judetean Sibiu.

Dupa ce, in luna ianuarie a acestui an, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a dat partial in folosinta un nivel complet nou rezultat in urma procesului de etajare a corpului ATI al spitalului si unde isi desfasoara activitatea Sectia Clinica Neurochirurgie, in luna martie a fost finalizat si restul lucrarii costand intr-un bloc chirurgical complet nou si modern, la standarde europene.

Noul bloc operator care va fi dat in folosinta este prevazut cu doua sali de operatie si doua circuite complet separate: unul pentru pacienti si unul pentru personalul medical. Aici vor fi operati toti pacientii Sectiei Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu, dotarile de ultima generatie permitand efectuarea unei game de interventii complexe.

Ambele sali de operatie sunt prevazute cu presiune ridicata, printr-un sistem de flux laminar, acesta insemnand un mediu controlat din punct de vedere al presiunii, cu rol in asigurarea unui climat aseptic.

In cadrul acestui bloc operator se vor putea face operatii de transplant intrucat, pentru prima data in spitalul nostru, vor fi dotate cu sistem cu flux laminar. Astfel, in sala va fi un mediu controlat din punct de vedere al atmosferei iar nivelul de contaminare va fi aproape de zero. Suntem in discutii cu Agentia Nationala de Transplant si asteptam acreditarea in acest sens, cel mai probabil, pentru transplant ososa declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Vasile Spinean. 

In cadrul aceluiasi spatiu, este disponibil si un salon postoperator, unde pacientul este adus pentru trezire si ingrijiri de rigoare, precum si alte spatii destinate pregatirii interventiilor, sterilizarii instrumentarului, grupuri sanitare, camera asistente, spatii de depozitare si cai de acces., etc.

Baza moderna de tratament la Sectia Clinica Reabilitare Medicala I (Fizioterapie I) 

Sectia Clinica Reabilitare Medicala I fost extinsa si complet renovata, valoarea investitiei fiind de 6,46 milioane lei, fondurile fiind asigurate in intregime de catre Consiliul Judetean Sibiu.

În luna ianuarie 2015 imobilul a fost dat partial in folosinta, in circuit intrand nivelul rezultat in urma mansardarii si etajul I, cu spatiile hoteliere si cabinetele aferente, precum si o parte a parterului.

Finalizarea integrala a reabilitarii sectiei s-a incheiat in data de 31 martie, iar la data de 1 aprilie au fost date in folosinta urmatoarele:

  • La parter

–    bazinul terapeutic care a fost repus in functiune dupa 28 de ani;

–    sala de terapie ocupationala si elongatii vertebrale.

  • La subsol
  • cabinetul de termoterapie;
  • sala de hidroterapie prevazuta cu instalatii pentru bai individuale, bazin trefla si masaj subacvatic;
  • 2 cabinete de masaj;
  • 2 vestiare pentru personal cu grup sanitar propriu;
  • 1 vestiar pentru pacienti cu grup sanitar propriu;
  • spatii de depozitare materiale sanitare si materiale pentru curatenie;

Toate cabinetele au fost dotate cu aparatura noua, performanta.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309