CULTURA

Invitatie la expozitie: „Artisti sibieni pe simezele salii de expozitii Constantin Brancusi”!

Invitatie la expozitie: „Artisti sibieni pe simezele salii de expozitii Constantin Brancusi”!

Invitatie la expozitie Artisti sibieni pe simezele salii de expozitii Constantin Brancusi2

Va aducem la cunostinta si totodata invitam pe toti iubitorii de arta la expozitia intitulata sugestiv ‘Artisti sibieni pe simezele salii de expozitii Constantin Brancusi’ din Palatul Parlamentului, ce se va desfasura pe toata durata lunii octombrie a.c.

Acest eveniment expozitional reuneste 44 nume de prestigiu ale artelor plastice contemporane din zona Sibiului, in domeniile pictura, grafica, sculptura, arta decorativa si arta fotografica, dar si pe cel al artistului sticlar din Serbia, Slobodan Marinkovic.

Tin sa felicit, in calitatea mea de Presedinte al Uniunii Artistilor Plastici filiala Sibiu, colectivul de artisti sibieni care s-a prezentat cu creatii de o reala valoare artistica, reproduse si in catalogul expozitiei, si doresc ca aceste lucrari sa poata fi admirate si in alte orase, in proiecte comune ale filialelor UAP din toata tara.

Proiectul ‘Artisti sibieni pe simezele salii de expozitii Constantin Brancusi’ a fost initiat si coordonat de catre Asociatia Filiala din Sibiu a Uniunii Artistilor Plastici din Romania, prin presedinte, sustinut de catre membrii Consiliului Director al Filialei, cofinantat de catre Consiliul Local Sibiu prin Primarul Municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, si avand sprijinul Camerei Deputatilor.

In acest context, spre cunostinta iubitorilor de arta, mentionez faptul ca este regretabil ca doamna Geanina Ionescu, membra a UAP Sibiu si totodata restaurator la Complexul National Muzeal Astra Sibiu s-a erijat in a fi unicul coordonator al acestui important proiect al artistilor sibieni. A remis comunicate de presa in acest sens, prin purtatorul de cuvant al CNM Astra, asumandu-si toate meritele si denaturand adevarul, nementionand eforturile colectivului care a materializat cu adevarat expozitia; dansa a avut doar sarcina de tehnoredactare a acestui proiect, sub directa indrumare a Consiliului Director si a presedintelui filialei.

Dincolo de aceste mici incidente, doresc sa precizez ca Uniunea Artistilor Plastici este si va ramane o familie unita, iar expozitia artistilor sibieni pregatita cu minutiozitate timp de peste un an de zile de catre toti membrii filialei, reprezinta un important eveniment cultural de care suntem mandri si inca o data indemnam pe toti iubitorii de frumos sa treaca pragul celei mai generoase sali de expozitii din Romania, ‘Constantin Brancusi’ din Parlamentul Romaniei.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349