ACTUALITATE

Ioan Bondrea candideaza singur pentru un nou mandat de rector al ULBS

Ioan Bondrea candideaza singur pentru un nou mandat de rector al ULBS

rectror ULBS Ioan Bondrea

Actualul rectorul al Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. ing Ioan Bondrea este singurul care si-a depus candidatura pentru un nou mandat in fruntea universitatii sibiene. Profesorul Bondrea s-a inscris, vineri, in ultima zi, urmand ca in 25 ianuarie doasrul sau de candidatura sa fie analizat pentru validare. Conform calendarului alegerilor, in 26 si 27 ianuarie urmeaza sa fie inregistrate si solutionate eventualele contestatii, iar in 28 ianuarie va fi publicata oficial candidatura.

Campania electorala este programata sa se desfasoare in perioada 7-21 februarie, iar alegerile in data de 24 februarie. In 29 februarie Senatul ULBS isi va alege noul presedinte si, in cadrul aceleiasi sedinte va fi validat noul rector.

Pentru ca alegerile pentru functia de rector al ULBS sa fie validate este nevoie ca prezenta la vot sa fie de doua treimi din cei 635 de electori inscrisi pe liste. In cazul in care, in primul tur al alegerilor nu se va inregistra o prezenta la vot de minim doua treimi din numarul total al electorilor, procesul se va relua in 26 februarie, urmand ca scrutinul sa fie validat indiferent de procentul prezentei la vot. Rectorul se va alege prin majoritatea simpla (50+1%) din numarul celor prezenti la vot.

Ioan Bondrea ocupa functia de rector al ULBS din februarie 2012.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279