SOCIAL

Ioan Bondrea, rectorul ULBS: Putem spune simplu: Sibiu Capitala Europeana

Ioan Bondrea, rectorul ULBS: Putem spune simplu: Sibiu Capitala Europeana

ioan bondrea si dana preda, ulbs

Sibiul detine, din nou, titlul de Capitala Europeana. Dupa proiectul din 2007, cand orsul a fost, timp de un an, Capitala Europeana a Culturii, acum Sibiul va fi, pentru o saptamana, Capitala Universitara Europeana.

Proiectul pus in practica de catre Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, cu sprijinul autoritatilor locale,  va transforma orasul intr-un loc in care cultura, religia, poezia, literatura, muzica si teatrul  ii vor conferi o noua nota de excelenta culturala si academica.

„Cred ca este mai simplu sa ii conferim Sibiului titlul de Capitala Europeana, pentru ca, dupa ce a fost Capitala Culturala, acum este Capitala Universitara. Va fi o saptamana in care vom dezbate cultura si civilizatia europeana, la Sibiu“, a spus, in deschiderea evenimentului, prof.ing.dr. Ioan Bondrea, rectorul Universitatii „Lucian Blaga“ din Sibiu.

Proiectul SIBIU – CAPITALA UNIVERSITARA EUROPEANA propune noua evenimente in care vor fi implicati, pe langa responsabilii ULBS, 25 de invitati din strainatate (profesori universitari, teologi, agenti culturali cu experienta in programele „Capitala Culturala Europeana” etc.), 25 de invitati din tara (membri ai Academiei Romane, universitari, poeti etc.) si alti 150 de participanti din afara Sibiului. „Este un proiect cu caracter sincretic si interdisciplinar, bazat pe un concept original si inovator, care isi propune sa stimuleze excelenta culturala, sa evidentieze dimensiunea europeana a culturii produse in Sibiu si, totodata, sa probeze rolul activ pe plan international al ULBS, precum si implicarea sa in problemele comunitatii locale. Stimulat de parteneriatele locale, nationale si internationale ale ULBS, proiectul nostru isi propune sa reuneasca sub umbrela unei manifestari de anvergura o serie de manifestari tematice diverse (conferinte, mese rotunde, o scoala de vara teologica, un festival international de poezie, doua reprezentatii teatrale, un concert de muzica corala), dar subordonate unui concept unitar, care releva calitatea de capitala universitara europeana a orasului Sibiu“, a explicat Daniela Preda, directorul Departamentului de Relatii Internationale al ULBS.

Pe langa invitatii de prestigiu de la universitati europene, prof. dr. BinYou, de la Universitatea din Beijing, China va sustine o prelegere in cadrul Scolii internationale de Vara teologice.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe site-ul: http://conferences.ulbsibiu.ro/sbuniv/


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275