CULTURA

Ioan Cindrea a participat la inaugurarea Coltului Chinezesc: „O punte de legatura intre judetul Sibiu si China!

Ioan Cindrea a participat la inaugurarea Coltului Chinezesc: „O punte de legatura intre judetul Sibiu si China!

Ioan Cindrea a participat la inaugurarea Coltului Chinezesc2

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, a participat miercuri, 25 iunie 2014, la inaugurarea Coltului Chinezesc, eveniment care a avut loc la Biblioteca Judeteana Astra.

Proiectul, realizat in parteneriat cu Institutul Confucius din cadrul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu, reprezinta o noua componenta a serviciilor culturale existente in biblioteca publica sibiana.

”Acest colt chinezesc va fi o punte de legatura intre Romania si China, intre Sibiu si China. In acelasi timp este o continuare a relatiilor bune pe care, atat ca tara, cat si ca judet le avem cu China. De altfel, intalnirile pe care le-am avut cu Excelenta Sa doamna ambasador au dovedit acest lucru si eu sper ca aceste relatii sa se dezvolte atat in zona culturala, cat si in zona economica”, a spus presedintele Ioan Cindrea in cuvantul sau.

Presedintele Cindrea a inmanat reprezentantului Ambasadei Chinei albumul ”Judetul Sibiu – Poarta de sud a Transilvaniei”, in limba chineza, prima publicatie de prezentare in aceasta limba.

Prin deschiderea Coltului Chinezesc, Biblioteca Judeteana Astra, o institutie aflata in surbordinea Consiliului Judetean Sibiu, isi arata disponibilitatea de a veni in intampinarea interesului deosebit manifestat de utilizatorii sai fata de cultura si civilizatia Chinei.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309