POLITICA

Ioan Cindrea, condamnat la un an de inchisoare

Ioan Cindrea, condamnat la un an de inchisoare

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat de instanta suprema, miercuri, la un an de inchisoare cu suspendare, pentru ca in mandatul sau de deputat si-a angajat sotia la biroul parlamentar, aceasta obtinand astfel peste 35.000 de lei.
MESAJUL lui IOAN CINDREA cu ocazia ZILEI UNIFICARII GERMANIEI!2Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la aceeasi instanta.
In acest dosar, Cindrea a fost trimis in judecata, in iunie, de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), pentru conflict de interese.
In rechizitoriu s-a aratat ca in perioada octombrie 2009 – februarie 2011 Ion Cindrea, in calitate de deputat, a propus angajarea sotiei sale in cadrul biroului sau parlamentar si a avizat contractul individual de munca incheiat cu aceasta, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta in cuantum total de 35.061 lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor.
Ioan Cindrea a avut trei mandate consecutive de parlamentar, intre 2000 si 2012.
In prezent, Ioan Cindrea este presedinte al Consiliului Judetean Sibiu, fiind ales la scrutinul din 2012.
Totodata, Cindrea conduce organizatia judeteana a PSD Sibiu din 1996.

sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309