ADMINISTRATIE

Ioan Cindrea: „Exista vointa si capacitate financiara in sustinerea proiectelor pentru dezvoltarea judetului”!

Ioan Cindrea: „Exista vointa si capacitate financiara in sustinerea proiectelor pentru dezvoltarea judetului”!

Ioan Cindrea „Exista vointa si capacitate financiara in sustinerea proiectelor pentru dezvoltarea judetului”!2

Primarii din judetul Sibiu s-au reunit marti, 23 septembrie, in sala mare de sedinte a Consiliului Judetean, la invitatia presedintelui Ioan Cindrea si a prefectului judetului Sibiu, Ovidiu Sitterli. La prezidiu s-au mai aflat vicepresedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Banciu, si secretarul judetului, Iordan Nicola.

Scopul intalnirii semestriale cu alesii locali, la care au participat si o parte din consilierii judeteni, sefi ai serviciilor deconcentrate, precum si managerii institutiilor aflate in subordinea Consiliului Judetean Sibiu, a fost acela de a discuta stadiul proiectelor strategice aflate in derulare si proiectele prevazute a fi realizate in perioada 2015 – 2016.

“Salut aceasta intalnire in care dorim sa facem o evaluare pe anul acesta a proiectelor strategice derulate si finantate de Consiliul Judetean. In acelasi timp vrem si sa identificam noi proiecte pe care doriti sa le realizati. Dorim ca pana pe 15 octombrie sa centralizam solicitarile dumneavoastra si va asigur ca ele vor face obiectul analizei si sustinerii noastre financiare, cu votul consilierilor judeteni. Din partea noastra, a Consiliului Judetean Sibiu, exista vointa si capacitate de a le sustine, intrucat, prin Strategia de dezvoltare a judetului, ne dorim o imbunatatire considerabila a vietii in mediul rural si mic urban”, a declarat Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Totodata, celor prezenti le-au fost prezentate detalii despre OUG 28/2013, a carei sfera de aplicabilitate s-a extins pentru reabilitarea unitatilor de invatamant si pentru sediilor institutiilor administratiei publice locale. Presedintele Cindrea a subliniat faptul ca sumele destinate acestui program national de dezvoltare locala a fost crescut anul acesta de aproximativ 3 ori fata de anul trecut, de la 13 la 31 de milioane lei.

In cadrul sedintei au fost prezentate succint si oportunitatile de finantare din fonduri europene pentru perioada de programare 2014-2020. De asemenea, au fost  semnalate si punctate noutatile legislative ce vizeaza administratia publica locala si au fost dezbatute problemele de actualitate pe care le intampina conducerile administratiei publice locale, inclusiv clarificari despre derularea proiectului privind managementul deseurilor la nivel judetean.

In cea de-a doua parte a reuniunii, reprezentantii institutiilor deconcentrate au prezentat cateva date specifice activitatii pe care le desfasoara si care sunt de interes pentru autoritatile publice locale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309