ECONOMIE

Ioan Deac (Compa Sibiu): Lipsa infrastructurii blocheaza venirea unui nou constructor de masini

Ioan Deac (Compa Sibiu): Lipsa infrastructurii blocheaza venirea unui nou constructor de masini

Piata auto din Romania este pregatita pentru a sustine venirea unui nou constructor de masini, insa acest lucru nu se poate intampla din cauza infrastructurii, este de parere Ioan Deac, directorul general al Compa Sibiu, unul din cei mai mari producatori de componente auto din Romania.

„Piata este atractiva, suficient de stabila, pregatita de venirea unui nou constructor de masini, insa trebuie re­zolvata problema legata de infra­structura“, a afirmat Ioan Deac.

Compa Sibiu a realizat, anul trecut, investitii de modernizare a capacitatii de productie de peste 25 milioane euro, a declarat directorul general Ioan Deac, pentru Ziarul Financiar.

Finalizarea programului de investitii din 2015 va aduce o crestere de 15% a capacitatii de productie in 2016, sustine Ioan Deac.

„In fiecare an alocam 10-15 mi­lioane de euro pentru investitii in dez­voltare, insa anul trecut am realizat in­vestitii 25 de milioane de euro, cu sco­pul de a creste capacitatea de pro­ductie, de a fabrica noi produse si de a atrage noi clienti. Investitia va duce la o cres­tere anuala de 15% a capacitatii de pro­ductie“, a de­clarat direc­tor general si actionar majoritar al Compa Sibiu.

Potrivit sursei citate, compania sibiana a raportat pentru anul trecut venituri totale de 491 mil. lei (circa 109 mil. euro), in crestere cu 14% fata de anul anterior si un profit net de 28 mil. lei (peste 6 mil. euro). Principalii clienti ai fabricii Compa din Sibiu sunt Delphi, Bosch sau Honeywell.

Sursa: www.zf.ro

Foto: www.compa.ro

ioan deac - manager compa sibiu


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349