POLITICA

Iohannis: Am facut strategii doar pe hartie. Avem nevoie de o guvernare responsabila!

Iohannis: Am facut strategii doar pe hartie. Avem nevoie de o guvernare responsabila!

Romania are nevoie de o guvernare responsabila care sa duca pana la capat strategiile, care pana acum au existat, insa doar pe hartie, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

KLAUS IOHANNIS a depus juramantul Voi fi presedintele tuturor romanilorPresedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, la Palatul Parlamentului, ca proiectul de tara trebuie sa aiba in vedere un model de dezvoltare economica sustenabila, o guvernare responsabila, decuplarea clientelei de la banul public prin eliminarea coruptiei si reducerea birocratiei.

Prezent la lansarea strategiei Guvernului „Romania competitiva”, presedintele a spus ca solicita Executivului ca strategia de dezvoltare sa vizeze nu doar dimensiunea economica, dar si prioritatile Romaniei in actualul context european.

Presedintele a mai spus ca Romania a depasit cu bine tranzitia, procesul de aderare la UE si criza economica, astfel incat acum, la zece ani de la aderare, se impune mai mult ca oricand un proiect de tara, care sa se bazeze pe un model de dezvoltare economica sustenabila. „S-au facut multe strategii, dar au ramas pe hartie, in diverse sertare guvernamentale”, a mai spus Iohannis.

Presedintele a declarat ca, din perspectiva proiectului de tara, Romania are nevoie de „o guvernare responsabila, realista, consecventa pe cale reformelor, transparenta, decuplarea clientelei de la banul public, prin eliminarea coruptiei si reducerea birocratiei”. Seful statului a mai afirmat ca proiectul de tara trebuie sa includa si regandirea relatiei dintre stat si cetatean.

Sursa: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309