POLITICA

IOHANNIS, despre ancheta Corpului de Control al lui PONTA: „Nu exista nereguli la Primaria Sibiu”

IOHANNIS, despre ancheta Corpului de Control al lui PONTA: „Nu exista nereguli la Primaria Sibiu”

IOHANNIS, despre ancheta Corpului de Control al lui PONTA Nu exista nereguli la Primaria Sibiu2

Klaus Iohannis a declarat despre ancheta Corpului de Control al premierului ca la Primaria Sibiu nu exista nereguli.

„Chiar in perioada de campanie electorala, interesant. Nu este nicio problema. La Primaria Sibiu s-au facut nenumarate verificari, se vor face in continuare. Stau foarte linistit. Stiu ce este acolo si nu o sa gaseasca nicio neregula, dar imi da de gandit ca dl Ponta, candidatul Ponta, il trimite pe prim-ministrul Ponta sa trimita Corpul de Control la primaria contracandidatului sa faca verificari cu zece zile inainte de turul doi al alegerilor. Totusi, parca lucrurile nu sunt in regula. (…) Oricand, simplu, oricine poate sa controleze orice. Nu exista nereguli la Primaria Sibiu, simplu de tot”, a declarat Iohannis, intr-o conferinta de presa.

Corpul de Control al premierului desfasoara o ancheta la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), pe baza unor informatii transmise de aceasta institutie cu privire la acordarea unor despagubiri ca masuri reparatorii, in favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe raza mai multor unitati administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu.

Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului remis miercuri AGERPRES, verificarea a inceput in data de 3 noiembrie iar „obiectivul controlului se refera la verificarea respectarii prevederilor legale si a modului de indeplinire a atributiilor de catre ANRP in procesul de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 10/ 2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie — 22 decembrie 1989, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Perioada supusa controlului este cuprinsa intre 1 ianuarie 2010 si 31 decembrie 2010.

„In situatia in care echipa de control constata ca anumite acte sau operatiuni au fost initiate anterior datei de 01.01.2010 ori si-au produs efectele ulterior datei de 31.12.2010, se va putea extinde perioada supusa controlului cu privire la acele acte si operatiuni. In prezent, actiunea de control se afla in desfasurare. Urmeaza ca la finalizarea controlului sa se intocmeasca Raport de Control”, se precizeaza in comunicatul Guvernului.

Sursa: agerpres.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309