POLITICA

Iohannis despre Dragnea: Nu ar putea fi angajat nici agent de paza, cum sa fie prim-ministru?

Iohannis despre Dragnea: Nu ar putea fi angajat nici agent de paza, cum sa fie prim-ministru?

Nici macar un magazin nu poate fi pazit de o persoana care are cazier, cum sa fie pazita Romania de un prim-ministru penal? a spus presedintele Klaus Iohannis, intrebat de desemnarea viitorului premier.

 iohannis dragneaIntrebat despre portretul-robot al viitorului premier si daca ar putea lua in calcul nominalizarea liderului PSD, Liviu Dragnea, ca premier, presedintele a declarat, la Adevarul Live: „Nu am facut un portret-robot, am enuntat cateva conditii pe care le pun eu atunci cand se va discuta despre desemnarea unui premier. Haideti sa luam chestiunea penala. Am citit ca se fac angajari pentru paznici. De fiecare data cand se angajeaza agenti de paza, prima conditie e sa nu aiba cazier, adica sa nu fie penal. Cum sa ne imaginam ca tara va fi pazita de un penal? Este o conditie minimala, la care nu voi renunta”.

Iohannis a mai spus ca, in calitate de presedinte, nu are o problema cu vreun partid, ci doar cu persoane care ar fi trebuit sa faca pasul inapoi. „Am insa probleme cu oameni care n-ar trebui sa fie in primul rand, dar se erijeaza in conducatori. Am facut acest anunt din timp, ca partidele sa se pregatesca, astfel incat sa nu avem probleme dupa alegeri”.

Seful statului a reafirmat ca unele partide au inteles asteptarile societatii si au eliminat penalii de pe listele de candidati, in timp ce altele au facut schimbari superficiale, mimand reforma si nu i-au eliminat pe cei cu probleme. „In decembrie vom vedea daca romanii observa aceste schimbari. Eu, personal, mi-as fi dorit mai multa reforma, mai mult curaj la partidele politice, dar lucrurile nu se termina in decembrie, este un nou inceput. (…) Unii au inteles si au scos penalii total de pe lista, altii nu au dorit sa faca acest lucru. Chiar daca s-au schimbat cateva nume pe lista, unii sunt tot acolo, chit ca trebuiau sa fie un pic mai retrasi. Aceste lucruri le vad si alegatorii”, a mai spus Iohannis.

De asemenea, intrebat in legatura cu atacurile unor politicieni la adresa justitiei, Iohannis a spus: „unii oameni sunt urmariti penal si se tem de justitie. Raspunsul lor a fost sa atace institutiile care se ocupa de ei. Asa citesc eu atacurile la justitie si la unii magistrati. Acesti oameni nu gresesc profund numai pentru cariera lor”.

Sursa: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309