POLITICA

Iohannis despre rolul de mediator: Inseamna sa si atrag atentia

Iohannis despre rolul de mediator: Inseamna sa si atrag atentia

Presedintele Klaus Iohannis le-a raspuns celor care l-au acuzat de faptul ca a iesit din rolul de mediator pe care i-l confera functia de sef al statului si ca si-ar fi depasit prerogativele prezidentiale.

Klaus Iohannis, baie de multime la Iasi! Ce i-a cerut multimea!„Mediator nu inseamna doar sa vorbesc cu oamenii si sa accept orice abordare. Mediator inseamna ca inclusiv atunci cand cineva face un pas gresit, sa-i atrag atentia ca este un pas gresit. Medierea include si acest aspect”, a declarat Ioahnnis.

Presedintele Klaus Iohannis considera ca nu si-a incalcat acest rol si nu are nicio intentie de a-si da demisia, asa cum ii cer protestatarii de la Cotroceni. In ceea ce-i priveste pe manifestantii din Piata Victoriei, mingea este la coalitia de guvernare si solutia la criza trebuie sa vina de la PSD, spune seful statului. In zilele urmatoare, va decide data si intrebarea pentru referendumul pe tema luptei anticoruptie.

Intrebat de ce continua protestele din Piata Victoriei, Klaus Iohannis a spus ca oamenii sunt in continuare nemultumiti, si-au pierdut increderea in guvern si in PSD, iar acest lucru il spun in piata. „Iar cine are urechi sa auda!”, indeamna seful statului. „Oamenii care protesteaza spun ce-si doresc ei, politicienii ar face bine sa asculte”, a repetat Klaus Iohannis. „Rezolvarea trebuie sa fie cautata si gasita de cei care au creat problema. Problema a fost creata prin felul in care Guvernul a incercat sa legifereze in domeniul justitiei, un demers care evident a fost sustinut de PSD si atunci tot PSD-ul trebuie sa vina cu solutiile. Ascultati mesajele cu care oamenii vin in Piata si o sa va dati imediat seama daca e suficient sau nu”, le-a spus Klaus Iohannis jurnalistilor.

Presedintele a comentat si protestele de la Cotroceni. „Oamenii au tot dreptul sa protesteze. Pentru a arata ca eu recunosc acest drept, am iesit si am incercat un dialog cu protestatarii. A fost un pic dificil, din cauza zgomotului, dar am inteles mesajul lor. Nu voi demisiona, dar ei, sigur, au dreptul sa-si spuna nemultumirea”, a declarat presedintele.

 Sursa: digi24.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349