ACTUALITATE

Iohannis despre scandalul Basescu-Bercea: Aceste chestiuni pot duce in zona sigurantei nationale!

Iohannis despre scandalul Basescu-Bercea: Aceste chestiuni pot duce in zona sigurantei nationale!

Iohannis despre scandalul Basescu-Bercea Aceste chestiuni pot duce in zona sigurantei nationale!2

Klaus Iohannis a declarat ca scandalul Basescu-Bercea este o chestiune ce poate duce spre siguranta nationala.

Prezent la Buzau, intr-o conferinta de presa, dupa o intalnire electorala interna cu liberalii din judetele Vrancea, Tulcea, Buzau, Constanta si Galati, presedintele interimar al PNL s-a declarat extrem de ingrijorat de urmarile scandalului in care apar numele fratelui lui Traian Basescu si cel al sefului statului.

„Avand in vedere dezvaluirile care au fost facute ieri (n.r. – miercuri), de o gravitate extraordinara, care implica numele presedintelui, le-am spus colegilor ca, dupa parerea mea, avem de-a face cu o situatie care nu se mai refera la imaginea unui politician sau al unui membru din familia unui politician, ci este vorba despre o situatie extrem de grava in care apar acuzatii care pot duce in zona sigurantei nationale. Sunt convins ca situatia care a fost creata este dincolo de opinia oricarui politican din Romania, nu mai conteaza acum ce spun Traian Basescu, Ponta sau Iohannis, suntem in situatia in care institutiile abilitate ale statului trebuie sa actioneze cu maxima urgenta si fermitate pentru a clarifica ce e adevarat si ce nu”, a declarat Iohannis.

Referindu-se la solicitarea premierului Victor Ponta privind demisia pesedintelui Traian Basescu in urma acestui scandal, liderul liberal a spus ca astfel de acuzatii „nu pot sta in spatiul public fara a primi in cel mai scurt timp un raspuns ferm din partea celor abilitati sa gaseasca un raspuns, acestia nefiind politicienii, ci magistratii.

„E o situatie nemaintalnita si sper ca reactia institutiilor abilitate, in care cred, sa fie pe masura”, a spus Iohannis, adaugand ca face apel la institutiile abilitate sa faca lumina in acest scandal cat mai repede posibil.

”Daca aud la TV ca se vorbeste de trafic de influenta si bani multi primiti de o ruda a presedintelui si se afirma ca presedintele a stiut asta, atunci eu solicit imediat celor abilitati sa spuna adevarul. Eu nu pot si nu vreau sa traiesc intr-o tara unde asupra presedintelui planeaza o suspiciune de o asemenea gravitate. Chestiunea e dincolo de optiunile politicienilor”, a spus liderul interimar al PNL.

Klaus Iohannis a mai spus ca, si in situatia in care Traian Basescu va demisiona, institutiile statului tot trebuie sa faca lumina in acest caz.

„Chiar daca demisioneaza (n.r. Traian Basescu), institutiile abilitate trebuie sa clarifice lucrurile. Nici nu conteaza ce a spus Basescu, ci conteaza de acum mai departe ce spun procurorii si judecatorii. Lucrurile trebuie clarificate, e imposibil sa stam in aceasta nesiguranta. Suntem intr-o criza deosebit de grava care are legatura cu siguranta nationala. Daca e implicat numele presedintelui atunci e in cauza Romania, presedintele nu e un politician sau un om care are un frate, e exponentul Romaniei in lume. Acest scandal are si reactii internationale. Cancelariile lumii se uita cu maxima atentie la ce se intampla acum in Bucuresti” , a conchis presedintele interimar al PNL.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219