ACTUALITATE

Iohannis, dupa ce a pierdut casa din Centrul Istoric: ”Returnez banii din chirii, fara nicio indoiala”

Iohannis, dupa ce a pierdut casa din Centrul Istoric: ”Returnez banii din chirii, fara nicio indoiala”

Familia prezidentiala va returna banii proveniti din chiria casei de pe bd. Nicolae Balcescu din Sibiu, pe care Klaus si Carmen Iohannis au pierdut-o in instanta. Fostul primar al Sibiului a anuntat, prin intermediul Administratiei Prezidentiale, ca da inapoi, ”fara nicio indoiala”, sumele virate.

klaus si carmen johannis

„Domnul Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cartii Funciare nr. 9331 Sibiu, in sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a facut obiectul deciziei civile a Curtii de Apel Brasov. In contextul juridic creat, domnul Klaus Iohannis respecta pe deplin hotararea justitiei si, fara nicio indoiala, va returna de indata sumele care i-au fost virate in baza contractului de inchiriere, incepand cu data comunicarii deciziei civile a Curtii de Apel Brasov”, a precizat, marti, pentru AGERPRES, Administratia Prezidentiala.

Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen, nu mai sunt incepand de luni proprietarii casei din centrul Sibiului pentru care se judeca de mai multi ani, fiind radiati din Cartea Funciara, insa mai au la dispozitie doua cai de contestatie, a precizat, pentru AGERPRES, Puiu Nicolae Fesan, directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Sibiu.

Prin cererea de rectificare admisa s-a dispus radierea dreptului de proprietate asupra imobilului situat in Sibiu, str. N. Balcescu nr 29, al lui Iohannis Klaus Werner si al sotiei Iohannis Carmen Georgeta, sustine OCPI Sibiu.

„Impotriva incheierii se poate formula cerere de reexaminare in termen de 15 zile de la comunicare in conformitate cu prevederile art. 31 alin. 2 din Legea nr. 7/1996 a Cadastrului si Publicitatii Imobiliare cu modificarile si completarile ulterioare. Mentionam ca datele din Cartea Funciara se pot consulta prin solicitarea unui extras de carte funciara de informare cu plata tarifului aferent conform Ordinului nr. 39/2009”, se arata intr-un raspuns al OCPI Sibiu transmis AGERPRES.

OCPI Sibiu a primit, la inceputul lunii aprilie, cererea de radiere a dreptului de proprietate al familiei Iohannis asupra casei pierdute in instanta anul trecut.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitat in data de 25 martie radierea din Cartea Funciara a dreptului de proprietate al sotilor Iohannis.

La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brasov a respins un recurs declarat de Klaus si Carmen Iohannis si a mentinut decizia Tribunalului Brasov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vanzare-cumparare a unui imobil din Sibiu. Imobilul in cauza a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, iar dupa decesul acestora averea a trecut in anii ’70 in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care insa a decedat fara a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Balcescu nr. 29 din Sibiu a trecut in proprietatea statului roman, iar in anul 1997 imobilul a fost cumparat de chiriasi. In anul 1999, contractele prin care chiriasii au cumparat casa au fost anulate in instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea. Casa a ajuns apoi in proprietatea familiei Iohannis, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi au deschis procese in instante, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept al lui Nicolae Bastea.

Pe 16 noiembrie 2015, presedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemultumit de sentinta judecatoreasca prin care a pierdut casa, punctand ca impreuna cu avocatii sai cauta cele mai bune cai de a o contesta.

Ulterior, Instanta suprema a admis o cerere depusa de familia Iohannis, prin care s-a solicitat stramutarea procesului de la Curtea de Apel Brasov la o alta curte de apel din tara, decizia fiind definitiva. Pe 6 aprilie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca se va judeca la Curtea de Apel Pitesti contestatia in anulare formulata de familia Iohannis impotriva deciziei instantei, din noiembrie 2015, prin care cei doi soti au pierdut imobilul.

Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349