SOCIAL

Iohannis: Educatia, domeniu strategic in Strategia Nationala de Aparare a Tarii

Iohannis: Educatia, domeniu strategic in Strategia Nationala de Aparare a Tarii

klaus si carmen iohannis cu elevii

Fost profesor si inspector scolar general, la Sibiu, presedintele Klaus Iohannis ramane legat de meseria sa de baza. Fostul primar al Sibiului considera educatia un sector prioritar si strategic pentru dezvoltarea Romaniei, motiv pentru care a fost introdusa in discutiile din Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), scrie adevarul.ro.

Noua Strategie Nationala de Aparare a Tarii pentru perioada 2015-2019, dezbatuta in cadrul CSAT, include printre obiective si „conturarea unui amplu proiect de educatie”.„Actualele provocari la adresa securitatii Romaniei reclama dezvoltarea unui sistem intelectual creativ, fiind importante educatia, sanatatea si factorul social”, se arata in documentul prezentat de presedintele Klaus Iohannis.

Astfel, un subcapitol al proiectului este dedicat Educatiei, el continand directii de actiune precum „stimularea cercetarii stiintifice” si „corelarea politicilor privind piata muncii cu cele de educatie si sanatate”.

Articolul complet pe adevarul.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279