POLITICA

Iohannis i-a scris lui Donald Trump. ”Suntem constienti de implicatiile care decurg…”

Iohannis i-a scris lui Donald Trump. ”Suntem constienti de implicatiile care decurg…”

La putin timp dupa anuntarea castigatorului alegerilor prezidentiale din SUA, presedintele Klaus Iohannis i-a transmis o scrisoare noului lider de la Casa Alba, Donald Trump, in care ii aminteste de ”relatia solida dintre Romania si Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI”.

Presedintele Romaniei a adresat miercuri o scrisoare de felicitare presedintelui ales al SUA, Donald Trump, in care a aratat ca SUA poate conta pe sprijinul ferm al Romaniei in promovarea democratiei, drepturilor omului si statului de drept.

„Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a adresat o scrisoare de felicitare Presedintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. Cu acest prilej, seful statului roman a evidentiat relatia solida dintre Romania si Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, element cheie in dezvoltarea profilului strategic al tarii noastre, in calitate de membru NATO si UE. Totodata, Presedintele Klaus Iohannis a subliniat angajamentul ferm al Romaniei de a aprofunda cooperarea bilaterala in domeniul securitatii si de a continua sa actioneze, in calitate de aliat si partener strategic de incredere al SUA, constient de toate implicatiile care decurg din aceasta postura”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, presedintele Romaniei a mai transmis, in mesajul sau, si ca „dimensiunea de securitate a Parteneriatului Strategic cu SUA, caracterizata de o cooperare continua si aprofundata, a inregistrat numeroase succese si a permis Romaniei sa actioneze astazi ca furnizor de securitate in regiune, in Europa si nu numai. Romania este pe deplin constienta de responsabilitatile care provin din calitatea de aliat si partener strategic al SUA”.

Mesajul lui Iohannis mai arata ca „Romania intelege pe deplin sa contribuie la eforturile comune menite sa promoveze stabilitatea si securitatea in regiune si la nivel global” si subliniaza ca‎ „Romania este pregatita si capabila sa aprofundeze cooperarea bilaterala in domeniul securitatii”.

„Presedintele Klaus Iohannis a accentuat si importanta dezvoltarii dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic cu SUA, care ofera numeroase oportunitati de a aduce mai multa prosperitate, in beneficiul ambelor natiuni. Seful statului a exprimat intreaga disponibilitate de a conlucra cu noul presedinte american in promovarea obiectivelor comune si a unei relatii transatlantice puternice si dinamice, aratand ca SUA poate conta pe sprijinul ferm al Romaniei in promovarea democratiei, drepturilor omului si statului de drept”, se mai arata in mesajul de la Cotroceni.

Candidatul republican, Donald Trump, a castigat scrutinul prezidential din Statele Unite, depasind pragul de 270 de electori federali, conform proiectiilor realizate de agentia de stiri Associated Press.

Sursa: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309