INTERNATIONAL

Iohannis, intalnire cu David Cameron. Ce i-a spus englezul despre romanii care muncesc in Marea Britanie

Iohannis, intalnire cu David Cameron. Ce i-a spus englezul despre romanii care muncesc in Marea Britanie

Aflat la reuniunea Consiliului European, presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, miercuri, la Bruxelles, cu premierul demisionar al Marii Britanii, David Cameron, cu care a discutat despre soarta romanilor din UK, in urma parasirii Uniunii Europene de catre Regatul Unit.

klaus iohannis la bruxelles

„Am primit asigurari de la premierul Cameron, in numele Marii Britanii, nu in nume personal, ca romanii vor putea sa ramana, vor putea sa munceasca. Si si-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo”, a declarat Klaus Iohannis pentru Antena 3.

Presedintele a adaugat ca sunt „foarte multe mize” pentru Romania in cadrul Consiliului European de la Bruxelles.

„Suntem hotarati sa ne negociem pozitia foarte bine, in primul rand, sigur, pozitia romanilor care lucreaza si traiesc in Marea Britanie”, a aratat Iohannis.

Seful statului a precizat ca din discutiile de pana acum purtate pe tema Brexit reiese foarte clar ca „nimeni nu a avut un plan B”.

„Acest lucru ne arata ca toti s-au asteptat sa se voteze pentru ‘remain’ si au fost surprinsi de rezultat. Chiar premierul Cameron mi-a confirmat ca tabara ‘leave’ nu are niciun plan concret”, a mai declarat Iohannis.

Presedintele Romaniei participa marti si miercuri la Bruxelles la reuniunea Consiliului European care are ca tema principala Brexit.

Sursa: Agerpres

Foto: www.presidency.rowww.caleaeuropeana.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275