POLITICA

Iohannis l-a facut pe Ion Ariton, „Luptator cu Rol Determinant in Revolutie”. Ce spune fostul ministru

Iohannis l-a facut pe Ion Ariton, „Luptator cu Rol Determinant in Revolutie”. Ce spune fostul ministru

Fostul Ministru al Economiei, senatorul de Sibiu Ion Ariton a primit titlul de „Luptator pentru Revolutia Romana – Luptator cu Rol Determinant”, numele sau aparand pe decretul semnat de presedintele Klaus Iohannis, alaturi de alte 1666 de persoane.

Numai ca, pare sa fie vorba despre o greseala, pentru ca tocmai fostul sef al PDL Sibiu a recunoscut faptul ca nu a avut nici pedeparte un ”rol determinant” in timpul Revolutiei din 1989.

„Este o greseala, sigur. Nu de mine este vorba. Nu sunt obisnuit cu astfel de cadouri. Este exclus ca eu sa fiu pe lista revolutionarilor. Este o greseala, probabil, de redactare”, a declarat, la Romania TV, fostul ministru Ion Ariton.

Intrebat daca a avut un rol determinat la Revolutie, acesta a negat. „Nu, nu am avut niciun rol determinat si nu am facut niciun demers pentru a obtine vreo diploma”, a mai spus Ariton.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind conferirea titlului de „Luptator pentru Revolutia Romana – Luptator cu Rol Determinant“ pentru inca 1.667 de persoane, printre care fostii ministri PDL Radu Berceanu si Ion Ariton, fostul portar Helmut Duckadam si mai multi actuali parlamentari, precum deputatul UNPR Eugen Nicolicea, deputatul minoritatii bulgare Niculae Mircovici, deputatul independent Petru Movila si deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz.

Lista mai cuprinde nume precum Alexandru Arsinel (actor), Razvan Theodorescu (academician, fost ministru si senator), Gelu Voican Voiculescu (fost vicepremier si senator), Dorel Visan (actor), Grigore Zanc (fost senator si ministru).

„Revolutionarii cu rol deterimnant” vor incasa indemnizatii calculate prin aplicarea unui coeficient de 1,1 din salariul mediu brut pe economie. In prezent, valoarea acestuia este 2.415 lei, ceea ce inseamna ca indemnizatia lunara se ridica la 2.656 de lei (2,415 X 1,1). Acest mod de calcul asigura cresterea permanenta a indemnizatiilor pe care le incaseaza revolutionarii, deoarece salariul mediu brut sporeste in fiecare an. Comisia Nationala de Prognoza estimeaza ca, in 2016, acesta va ajunge la 2.681 de lei, potrivit adevarul.ro. Prin urmare, indemnizatiile revolutionarilor vor creste si ele,”luptatorii” urmand sa incaseze 2.949 de lei in fiecare luna.

Beneficiile revolutionarilor nu se rezuma doar la aceasta indemnizatie. Conform legii, acestia au dreptul la transport gratuit, terenuri si scutiri de impozite, precum si la o a doua indemnizatie acordata ca un supliment la pensia pentru limita de varsta. Aceasta se acorda tuturor revolutionarilor pensionati, inclusiv „luptatorilor remarcati pentru fapte deosebite“, al caror numar depaseste 10.000. Calculata prin aplicarea unui coeficient de 0,6 din salariul mediu brut pe economie, indemnizatia suplimentara se va ridica, in 2016, la peste 1.600 de lei. Astfel, un „luptator cu rol determinant“ pensionat la limita de varsta va incasa in total peste 4.500 de lei in fiecare luna.

Sursa: www.rtv.net

ion ariton pdl sibiu


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279